Δευτέρα 01.06.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τιμητική εκδήλωση για την γυναικεία ηγεσία στα Τρίκαλα

25.02.2019 /

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ και του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στις 8 ΜΑΡΤΙΟΥ σας προσκαλούμε να υποστηρίξετε τη γέννηση ενός νέου ετήσιου θεσμού που ξεκινά από φέτος στα ΤΡΙΚΑΛΑ, με στόχο να αναδείξει και να επιβραβεύσει την Γυναικεία Ηγεσία σε 3 αρχικά θεματικούς κύκλους.

  • Στον χώρο της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ και ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ
  • Στον χώρο της ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ και ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
  • Στον χώρο της ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ και της ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Από κάθε κύκλο δράσης θα επιλέγονται για Βράβευση τρεις γυναίκες που έχουν μια αξιόλογη διαδρομή και προσφορά ή διάκριση και που διαπρέπουν στην τοπική μας κοινωνία, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση στον επιχειρηματικό, κοινωνικό και πολιτιστικό χάρτη της περιοχής των ΤΡΙΚΑΛΩΝ.

Θα υπάρξει επίσης μια Ξεχωριστή Διάκριση για τη ΓΥΝΑΙΚΑ της Χρονιάς, που θα έχει συμβάλλει με την αναγνώριση της στο χώρο της Γυναικείας Ηγεσίας, στην προβολή της περιοχής των Τρικάλων εντός ή εκτός Ελλάδος.

Στόχος όλης αυτής της προσπάθειας είναι να συμβάλουμε στην αλλαγή φιλοσοφίας για την εμπιστοσύνη στις ικανότητες των γυναικών και την άμβλυνση στερεοτυπικών αντιλήψεων που τις θεωρούν λιγότερο ικανές εν δυνάμει ηγέτες από τους άνδρες.

Επίσης να επαναφέρει την έννοια της αριστείας στην κοινωνία σε μια εποχή που αντί να την ενισχύει, την οδηγεί σε μια εξίσωση προς τα κάτω, αρνούμενη να δεχθεί πρότυπα που αξίζουν να αναδειχθούν και να αποτελέσουν παραδείγματα προς μίμηση.

Την πρωτοβουλία για την δημιουργία αυτού του νέου θεσμού αναλαμβάνουν 3 Τρικαλινές Κυρίες που ενώνουν τις δυνάμεις τους, συνεργαζόμενες για αυτό το σκοπό με στόχο να αναδείξουν την Γυναικεία Ηγεσία στον Νομό Τρικάλων και αργότερα σε ολόκληρη τη ΘΕΣΣΑΛΙΑ.

Πρόκειται για τις κυρίες Κορίνα Λιούτα Πρόεδρο του Φορέα Κοινωνικής Υποστήριξης «ΘΕΛΩ» και της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ Εθελοντισμού, την Βίκυ Παπαγεωργοπούλου Εκδότρια του WHO is WHO «Γυναίκες Ηγέτες» και την Αλεξάνδρα Τάμπου Διευθύντρια Έκδοσης του γνωστού «Trikala Idees».

Την κριτική επιτροπή στελεχώνουν επίσης 4 εκδότες και ιδιοκτήτες τοπικών ΜΜΕ, οι κύριοι Χρήστος Πίσσας, Χρήστος Κοντός, Δημήτρης Κρούπης και Γκιάτας Ευάγγελος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 ΜΑΡΤΙΟΥ στην αίθουσα ΑΝΑΝΤΙ RESORTστις 19.00 υπό την Αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ όπου θα κληθούν να παραστούν για να βραβεύσουν τις Γυναίκες που θα διακριθούν η πολιτική, θρησκευτική, κοινωνική και επιχειρηματική Ηγεσία του Νομού μας.