Παρασκευή 13.12.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τιμή για τα Τρίκαλα ο Τσιτσάνης – Πλήθος κόσμου στις εκδηλώσεις του Μουσείου

17.01.2019

 

«Το Χάραμα: Ένα κέντρο μακριά από το κέντρο αλλά μέσα στην καρδιά όλων εκείνων που πέρασαν ένα βράδυ της ζωής τους εκεί και που ακούγοντας τον Τσιτσάνη, την Μπέλλου και τον Παπαϊωάννου γίνονταν αυτόπτες μάρτυρες της μουσικής ιστορίας που γραφόταν κάθε βράδυ εκεί και που αργότερα έγινε μύθος..».

Με την προβολή του ντοκιμαντέρ για το “ΧΑΡΑΜΑ”, όπως παρουσιάστηκε από την εκπομπή της ΕΡΤ «ΤΑ ΣΤΕΚΙΑ» άνοιξε χθες η αυλαία των διήμερων εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Τρικκαίων, στη μνήμη του μεγάλου Τρικαλινού δημιουργού Βασίλη Τσιτσάνη, καθώς η 18η Ιανουαρίου είναι η ημέρα γέννησης και θανάτου του μουσικοσυνθέτη.

Χθες, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου «Τσιτσάνη» προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ, ενώ το παρόν έδωσαν ο σκηνοθέτης κ. Κυριάκος Αγγελάκος, ο δημοσιογράφος – ερευνητής και εκδότης του περιοδικού «ΛΑΪΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ», Γιώργος Κοντογιάννης, ενώ την εκδήλωση έντυσε μουσικά ορχήστρα  με τραγούδια του Τρικαλινού δημιουργού

Για σήμερα έχει προγραμματιστεί συναυλία με ερμηνευτές τη Μαρία Σουλτάτου, την Κωνσταντίνα Πάλλα και τον Φώτη Παπαζήση. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα απάνθισμα από τα σπουδαιότερα τραγούδια που έχουν την υπογραφή των σημαντικότερων Ελλήνων συνθετών και είναι αυτά που διάλεξε και παρουσίασε η Λίνα Νικολακοπούλου στο “ΧΑΡΑΜΑ” τη διετία 1994-1996.