Δευτέρα 06.02.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τιμή στους αγωνιστές φοιτητές

17.11.2018

Τα νιάτα των Τρικάλων απέτισαν φόρο τιμής στους αγωνιστές φοιτητές της εξέγερσης του Πολυτεχνείου του 1973.

45 χρόνια μετά, μαθητές και μαθήτριες από το 10ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων μετείχαν στον εορτασμό που διοργάνωσε ο Δήμος Τρικκαίων, όπου παρά τη βροχή μετέδωσαν τα διαχρονικά μηνύματα του Πολυτεχνείου με ανάγνωση κειμένων, με απαγγελία ποιημάτων και τραγουδώντας δύο εμβληματικά τραγούδια, το Bella Ciao και τον «Μέρμηγκα».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων Μιχ. Λάππας ανέγνωσε το ψήφισμα που εγκρίθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στον χώρο του μνημείου του Στρατηγού Σαράφη από τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων κ.κ. Παναγιώτα Δριτσέλη, Σάκη Παπαδόπουλο, Χρήστο Σιμορέλη και τον γραμματέα της Ν.Ε. Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στ. Νταούλα, τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, περιφερειακό σύμβουλο κ. Ντίνο Μπάρδα, τον αν διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Παπακωνσταντίνου, τον αν. διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Κωνσταντάκο, τον εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Τρικάλων κ. Καραγκούνη, τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Τρικάλων της ΝΔ κ. Τρέλη και τον γραμματέα της Ν.Ε. Τρικάλων του Κινήματος Αλλαγής κ. Γιώργο Μανώλη.

Μετά την τήρηση ενός λεπτού σιγής οι μικροί μαθητές έψαλαν τον εθνικό ύμνο. Παρέστησαν επίσης, η αντιδήμαρχος κ. Σοφία Αλεστά, ο τ. Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Χρήστος Λάππας, η δημοτική σύμβουλος κ. Ντ. Δήμα, ο πρ. Δήμαρχος κ. Γ. Σπαθής, στελέχη κομμάτων και πολίτες.

 

 

 

[fbcomments]