Πέμπτη 24.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τα Τρίκαλα τίμησαν την Μνήμη των Παμεγίστων Ταξιαρχών

08.11.2016

Με κάθε Λαμπρότητα και εκκλησιαστική Μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε και φέτος στα Τρίκαλα, η Εορτή της Συνάξεως των Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Την παραμονή της εορτής, ο Σεβ. Μητροπολίτης Τρίκκης & Σταγών κ. Χρυσόστομος, επισκέφτηκε τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μουριάς Τρικάλων, όπου έχαιρε θερμής υποδοχής, από τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Θωμά Τζερεμέ, το εκκλησιαστικό συμβούλιο και τους κατοίκους του χωριού.

Ακολούθησε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας και εν συνεχεία στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού, τελέστηκε η Ακολουθία της Αρτοκλασίας.

Ο κ. Χρυσόστομος ευχήθηκε προς όλους τους παρευρισκομένους οι Άγιοι Αρχάγγελοι να πρεσβεύουν πάντοτε μεθ΄ ημών και μοίρασε ο ίδιος την Αρτοκλασία στους πιστούς, ενώ προσφέρθηκε σε όλους η καθιερωμένη παραδοσιακή φιλοξενία.

Την Εορτή των Αγίων τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κωνσταντίνος Μαράβας καθώς και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και φορέων.

Το πρωί της Κυριωνύμου ημέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, επισκέφτηκε τον ομώνυμο Ιερό Ναό στους Ταξιάρχες Τρικάλων. Εκεί Χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Βασίλειο Κοντοχρήστο και άλλους ιερείς της Μητροπόλεως.

Ο Άγιος Τρίκκης Κήρυξε τον Θείο Λόγο προς το πυκνό εκκλησίασμα αναφερόμενος επί της Εορτής των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, ενώ στο τέλος τέλεσε το ύψωμα και την Αρτοκλασία των Αγίων, παρουσία του κ. Χρήστου Μιχαλάκη και άλλων επισήμων.

Βόπης Αναστάσιος