Παρασκευή 12.04.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τιμές στα 34,5 λεπτά στο κιλό στον παραγωγό ανέδειξε ο διαγωνισμός σιτηρών της Ορεστιάδας!

21.07.2023 /

Ελπίδες γεννά στον κάμπο για όσους αποθήκευσαν τη σοδειά τους  ο διαγωνισμός της Ορεστιάδας που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη, Οι παραγωγοί θεωρούν πως μετά τον Πλατύκαμπο που κατοχύρωσε τα 30 λεπτά το κιλό, τώρα και η Ορεστιάδα καταγράφει τις ανοδικές τάσεις στην αγορά για περεταίρω άνοδο των τιμών στο σκληρό σιτάρι

Ολοκληρώθηκε, λοιπόν χθες Τετάρτη (19/7/2023), ο μεγάλος διαγωνισμός του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών Ορεστιάδας «Η Ένωση» για τους 25.000 τόνους σκληρού σίτου και τους 4.000 τόνους μαλακού σίτου.

Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού κ. Λάμπης Κουμπρίδης δήλωσε στον ΑγροΤύπο ότι «υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον και είχαμε αρχικά προσφορές από οκτώ ενδιαφερόμενους. Τελικά καταλήξαμε στις καλύτερες τιμές.

Για το σκληρό σιτάρι προχωρήσαμε σε συμφωνία με τους Μύλους Σόγιας για πώληση 25.000 τόνων στην τιμή των 367 ευρώ ο τόνος. Ο παραγωγός θα πάρει τιμή στα 345 ευρώ ο τόνος (34,5 λεπτά το κιλό).

Για το μαλακό σιτάρι προχωρήσαμε σε συμφωνία με τον Μάρκου για πώληση 4.000 τόνων στην τιμή των 210,5 ευρώ ο τόνος. Ο παραγωγός θα πάρει τιμή στα 195 ευρώ ο τόνος (19,5 λεπτά το κιλό)».

«Ξεκινήσαμε με δύσκολες συνθήκες και με κακούς οιωνούς, με τις προτεινόμενες αρχικά τιμές σιταριού να ανέρχονται στα 0,23 – 0,24 – 0,25 λεπτά/κιλό. Ωστόσο, τα δεδομένα άλλαξαν και ο δείκτης στη Φότζια την περασμένη βδομάδα, μας έδωσε τη δυνατότητα να μιλάμε για καλύτερες τιμές στην πράξη.

Επιπλέον, οι συνάδελφοί μας στον Πλατύκαμπο, έκαναν ένα σημαντικό βήμα με την πώληση των ποσοτήτων και την τιμή να διαμορφώνεται στα 320 ευρώ/τόνο (0,32 λεπτά/κιλό).

Παράλληλα, βλέποντας πως στην Τυνησία έγιναν συμβόλαια με 387 ευρώ/τόνο, σε συνδυασμό με την κρίση στην Ουκρανία, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στον πλειοδοτικό διαγωνισμό, στοχεύοντας σε μια καλύτερη τιμή. Ευχαριστούμε όλους τους φίλους παραγωγούς που εμπιστεύτηκαν την παραγωγή τους στο συνεταιρισμό μας και η σημερινή ημέρα είναι δική τους», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ορεστιάδας.

Παϊσιάδης Σταύρος -agrotypos.gr
[fbcomments]