Τρίτη 26.09.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

29 λεπτά το κιλό το σιτάρι στον Συνεταιρισμό Πλατυκάμπου

12.07.2023 /

Για ακόμη μια φορά ο Συνεταιρισμός Πλατυκάμπου ανεβάζει τον πήχη στις τιμές πώλησης των σιτηρών. Όπως μας ενημέρωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΑΣ ΠΛατυκάμπου Γιαννης Κουκούτσης, επέτυχε τιμή πολύ πιο πάνω από τις τρέχουσες που δίνουν οι έμποροι το τελευταίο διάστημα (στα 23 με 24 λεπτά το κιλό).

Συγκεκριμένα ο κ. Κουκούτσης έκλεισε τιμή στα 29 λεπτά το κιλό για το συνεταιρισμό που σημαίνει 27 λεπτά στον παραγωγό. Μας ανέφερε ακόμη ότι έκλεισε τιμή και για το κριθάρι στα 16 λεπτά το κιλό σε σχέση με τα 13 ως 14 που προσέφερε το τελευταίο διάστημα το εμπόριο.

“Οι τιμές αυτές ασφαλώς δεν μας καλύπτουν σε σχέση με το κόστος παραγωγής”, ανέφερε ο κ. Κουκούτσης, “ωστόσο είναι πολύ πιο πάνω από το εμπόριο και μάλιστα για τη συγκεκριμένη φετινή ποιότητα, η οποία είναι η αλήθεια ότι υπολείπεται της περσινής λόγω των βροχοπτώσεων του Ιουνίου”.

Η κίνηση αυτή του ΑΣ Πλατυκάμπου αναμένεται να παρασύρει ανοδικά τις τιμές και στον υπόλοιπο κάμπο της Θεσσαλίας, καθώς έχουμε κάποια θετικά σημάδια και από τις διεθνείς αγορές. Νωρίτερα το “thessaliatv.gr” έγραφε:

Ελπίδες για μικρή άνοδο στις τιμές των σιτηρών γεννούν οι εκτιμήσεις για  την ξηρασία στον Καναδά, ενώ παραγωγοί και συνεταιρισμοί στη Θεσσαλία αναμένουν τη σημερινή ανακοίνωση της Φότζια, με τους εμπόρους πάντως να προσφέρουν τιμές από 23 μέχρι 26 λεπτά το κιλό για το πρώτης ποιότητας σκληρό (προβροχικό) το οποίο ωστόσο φέτος είναι ελάχιστο στον κάμπο

thessaliatv

Ετικέτες: ,

[fbcomments]