Παρασκευή 14.06.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Απο ώρα σε ώρα η ανακοίνωση για τις τηλεοπτικές άδειες

01.09.2016

Από ώρα σε ώρα αναμένεται πλέον η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και η ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων, καθώς συμπληρώθηκαν ήδη 50 ώρες διεξαγωγής του, όσο δηλαδή υπολόγιζαν οι διοργανωτές του ότι θα διαρκέσει η διαδικασία της ηλεκτρονικής δημοπρασίας για την ανάδειξη των τεσσάρων υπερθεματιστών.
Εδώ και λίγα λεπτά παρατηρείται μια ασυνήθιστη κινητικότητα γύρω από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, στο οποίο διανυκτέρευσαν για δεύτερη νύχτα όλοι οι εμπλεκόμενοι, ενώ και όλες οι -λιγοστές- πληροφορίες που διαρρέουν συνομολογούν ότι βρισκόμαστε στη φάση της ολοκλήρωσης για την κατακύρωση της τέταρτης και τελευταίας τηλεοπτικής άδειας.
Τα φώτα του κτιρίου χαμήλωσαν χθες λίγο μετά τα μεσάνυχτα, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι πιθανότατα τότε ολοκληρώθηκε η διαδικασία της τρίτης άδειας και ο διαγωνισμός διακόπηκε για να ξεκινήσει και πάλι από σήμερα το πρωί.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κάθε δημοπρασία διάρκεσε πάνω από δέκα ώρες, με την πρώτη να ξεκινά το πρωί της Τρίτης και να ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας, έπειτα από μια μάχη των οκτώ υποψηφίων επί δεκαπέντε ολόκληρες ώρες.
Από τη διάρκεια της διαδικασίας εξάλλου -καθώς δεν έχει διαρρεύσει η παραμικρή λεπτομέρεια για την ταυτότητα των νικητών και τις τελικές προσφορές που υπέβαλλαν- προκύπτει το συμπέρασμα ότι το τίμημα της κάθε τηλεοπτικής άδειας θα πρέπει να έχει φτάσει σε αρκετά υψηλά επίπεδα με τους διεκδικητές της να φτάνουν στα όρια τους αρχικούς τους προϋπολογισμούς.
Όπως επίσης έχει γίνει γνωστό, οι πόρτες της ΓΓΕΕ θα ανοίξουν, αφού προηγουμένως συνταχθεί το πρακτικό ολοκλήρωσης του διαγωνισμού, το οποίο θα κληθούν να συνυπογράψουν τα επιτελεία των τεσσάρων εταιρικών σχημάτων που επικράτησαν για να δοθεί στη συνέχεια στην δημοσιότητα.
«Παρακολουθούμε τη διαδικασία με ψυχραιμία και υπομονή. Όσο περισσότερη ώρα διαρκεί η δημοπρασία, τόσο το καλύτερο για το ελληνικό Δημόσιο» υπογράμμισε πριν από λίγο στο “ΘΕΜΑ” αρμόδια κυβερνητική πηγή, ενώ σχολιάζοντας τις αντιδράσεις, αλλά και τις ενστάσεις που διατυπώνονται από υποψηφίους, σημείωσε ότι ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι «όλα αυτά λέγονται για να υπερασπιστούν τα στενά συμφέροντα του τηλεοπτικού σταθμού τους».
Μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων, θα ακολουθήσει άμεσος έλεγχος των πόθεν έσχες των τεσσάρων εταιρειών που επικράτησαν, για να διαπιστωθεί η νομιμότητα του τιμήματος που πρόσφεραν και στην συνέχεια θα αποδοθούν και επίσημα οι τηλεοπτικές άδειες, αφού προηγουμένως καταβληθεί το 30% της τελικής προσφοράς. Όπως έχει ήδη δηλώσει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, εντός 90 ημερών η Digea θα υποχρεωθεί να μεταδίδει στο εξής μόνο το σήμα των αδειοδοτημένων σταθμών.

πηγή Πρώτο Θέμα

[fbcomments]