Τρίτη 27.09.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πάτρα: Τι δείχνει η συμπεριφορά της μητέρας των τριών παιδιών

28.03.2022

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις για το θρίλερ με τα τρία νεκρά κορίτσια από την Πάτρα, με την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο και απασχολεί τις εισαγγελικές Αρχές, το Ανθρωποκτονιών αλλά και την Ιατροδικαστική Υπηρεσία να φτάνει στο τέλος της.
Η υπόθεση της Πάτρας έχει απασχολήσει την παγκόσμια ιατρική κοινότητα, με ιατροδικαστές από τις ΗΠΑ να κοιτούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ιδιάζουσα αυτήν περίπτωση.

Ενδιαφέρον από την αμερικανική ιατροδικαστική υπηρεσία

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», η Μαριάνα Βουδούρη, ειδικευόμενη Παθολογικής Ανατομικής και Βιοπαθολογίας στις ΗΠΑ, τόνισε ότι η περίπτωση των τριών παιδιών από την Πάτρα έχει απασχολήσει την αμερικανική ιατροδικαστική υπηρεσία.

«Σε αντίστοιχες περιπτώσεις είναι δύσκολο να βρεθεί κάποιο πόρισμα από την ιατροδικαστική υπηρεσία αν δεν υπάρχει κάποιος που να έχει δει κάτι ή να υπάρχει κάποιο συμπέρασμα ότι έχει γίνει έγκλημα», σημείωσε η κ. Βουδούρη λέγοντας ότι δεν είναι εύκολο να αποδειχθεί η αιτία θανάτου.

«Δεν μπορεί να βρεθεί κάτι συγκεκριμένο».

Λύση σε παρόμοιες περιπτώσεις που υπήρξαν στις ΗΠΑ, έδωσαν είτε μάρτυρες είτε οι ίδιοι οι εγκληματίες που ομολόγησαν την πράξη τους.

«Σε τέτοιες περιπτώσεις βγαίνει αδιευκρίνιστη αιτία θανάτου ή αιφνίδιος θάνατος».

«Ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνουν συλλήψεις»

Για δύσκολη υπόθεση έκανε λόγο και ο Γιώργος Τσούκαλης, ιδιωτικός ερευνητής.

«Όσο απλή ήταν η υπόθεση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, τόσο βαθμό δυσκολίας έχει η συγκεκριμένη περίπτωση. Οι ιατροδικαστικές εκθέσεις θα είναι μπούσουλας για τη μαεστρία των ανακριτικών υπαλλήλων που θα συνθέσουν το παζλ αυτής της υπόθεσης».

Ο ιδιωτικός ερευνητής τόνισε ότι υπάρχει, σε παρόμοιες περιπτώσεις, ένα ποσοστό ανθρώπων «που θέλουν να φανούν χρήσιμοι και λένε πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» ενώ εκτίμησε πως πλησιάζουμε στο τέλος της υπόθεσης. «Είμαστε στον επίλογο αυτής της υπόθεσης».

Για συλλήψεις που μπορούν να γίνουν ανά πάσα στιγμή μίλησε η Εβίτα Βαρελά, δικηγόρος, από τη μεριά της.

«Ανά πάσα στιγμή μπορούν να γίνουν συλλήψεις εφόσον υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια, χωρίς να υπάρχει ιατροδικαστικό πόρισμα ή ομολογία».

Τι δείχνει η συμπεριφορά της μητέρας

Μιλώντας για τη συμπεριφορά της μητέρας, η Ναταλί Βέλτση, ψυχολόγος – νευροψυχολόγος, ανέφερε:

«Όλη της η συμπεριφορά σε συνδυασμό με τις μαρτυρίες, αν είναι αληθείς, βλέπουμε συνεχώς μια προσπάθεια ελέγχου, μας δείχνουν ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά».


in.gr

 

Ετικέτες: , ,