Τετάρτη 25.05.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Οπισθεν στα τρακτέρ βάζουν οι αγρότες που αποχωρούν από τα μπλόκα

04.02.2020

Την αποχώρησή τους από το  μπλόκο στο «Δέλτα» Καρδίτσας στον παράδρομο του Ε-65 αποφάσισαν χθες το βράδυ οι αγρότες της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων (Ε.Ο.Α.Σ.Κ.) σε νέα συγκέντρωση ενημέρωσης για την πορεία των αγροτικών κινητοποιήσεων

Η αναχώρηση των τρακτέρ ξεκίνησε από τις 10 το πρωί και όπως επισήμανε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Κώστας Τζέλλας, «γυρίζουμε στα χωριά μας μεν, αλλά ο αγώνας θα συνεχιστεί με άλλες μορφές και νέο ορόσημο τον επερχόμενο ιστορικό εορτασμό του αγροτικού ξεσηκωμού  στο Κιλελέρ».

Απευθυνόμενος στους αγρότες του μπλόκου ο κ. Τζέλλας χαρακτήρισε «απαράδεκτη τη συμπεριφορά του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, για δεύτερη φορά μετά τις κινητοποιήσεις του περασμένου Δεκεμβρίου (2019), να μην απαντήσει καν στο κοινό αίτημα των παραγωγών για πραγματοποίηση συνάντησης όπου θα συζητούνταν τα οξυμμένα προβλήματά τους».

Ο κ. Τζέλλας τόνισε ακόμη ότι «η επίμονη άρνηση του Υπουργού να συζητήσει μαζί μας τα θέματα που αληθινά «καίνε» τον αγροτικό κόσμο εδώ και πολλά χρόνια δεν μας απογοητεύει. Μας ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο για να συνεχίσουμε τη  άσκηση πιέσεων με άλλες μορφές κινητοποίησης. Ο αγώνας που κάνουμε είναι μονόδρομος για την επιβίωσή μας και για την ανατροπή της πολιτικής που οδηγεί τους μικρομεσαίους αγρότες στο ξεκλήρισμα και στον μαρασμό την Ελληνική ύπαιθρο».

Ο κ. Τζέλλας κατηγόρησε την ηγεσία του ΥΠ.Α.Α.Τ. ότι νοιάζεται για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματιών του αγροτικού τομέα, γεγονός το οποίο – όπως είπε – αποδεικνύεται από τις συνεχείς επαφές που έχει μαζί τους όλο αυτό το διάστημα.

Αντίθετα, αρνήθηκε επίμονα να συναντηθεί με τους αγρότες που βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τις χαμηλές τιμές των προϊόντων και το υψηλό κόστος παραγωγής.

Να σημειωθεί ότι παρόμοια απόφαση αποχώρησης έλαβαν και οι αγρότες και στο μπλόκο του Τυρνάβου.

Σήμερα  το απόγευμα στις 7 μμ στον Παλαμά, θα γίνει σύσκεψη των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων για αποτίμηση των δυναμικών κινητοποιήσεων που ολοκληρώνονται και πιθανόν να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τις αγωνιστικές δράσεις του επόμενου διαστήματος.