Παρασκευή 19.08.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Φωτιές στο ΚΙΝΑΛ βάζει η στήριξη Τσιλιμίγκα από τον ΣΥΡΙΖΑ

03.11.2018

Μπορεί στην επίσημή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ να τον φωτογραφίζει απλά, όμως με δηλώσεις του ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης μίλησε ξεκάθαρα για στήριξη του κ. Τσιλιμίγκα, βάζοντας φωτιές στο πολιτικό σκηνικό και ποιο συγκεκριμένα στο ΚΙΝΑΛ, όπου υπάρχουν πάρα πολλοί που δεν βλέπουν με καλό μάτι μια τέτοια… στήριξη. «Στην περιφέρεια της Θεσσαλίας έχει ανοίξει και είναι αρκετά προχωρημένος, ένας ειλικρινής διάλογος με τον κ. Τσιλιμίγκα», προσθέτοντας πως «οι τοπικές αυτοδιοικητικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ θα κουβεντιάσουν και νομίζω ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να πάμε σε μία κοινή παρουσία, η οποία, πάνω απ’ όλα, θα θέσει ως προτεραιότητα τα ζητήματα της τοπικής, περιφερειακής ανάπτυξης», δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση στου ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλία: Συνεδρίασε σήμερα Σάββατο στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας η Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, συντρόφου Πάνου Σκουρλέτη και των βουλευτών Θεσσαλίας, Άννας Βαγενά, Νίκου Παπαδόπουλου, Κατερίνας Παπανάτσιου, Αλέξανδρου Μεικόπουλου, Σάκη Παπαδόπουλου, Παναγιώτας Δριτσέλη, Χρήστου Σιμορέλη, Παναγιώτας Βράντζα και Χρυσούλας Κατσαβριά.

Στη συνεδρίαση επισημάνθηκε ότι «τα 4 προηγούμενα χρόνια, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε έμπρακτα και αποφασιστικά με γενναία χρηματοδότηση  το σύνολο των δήμων και των περιφερειών της χώρας, υλοποιώντας παράλληλα μια μεγάλη θεσμική μεταρρύθμιση με την ψήφιση του «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι» και της Απλής Αναλογικής, μέσω της οποίας δημιουργούνται νέες δυνατότητες για την έκφραση των πολιτών και την χειραφέτηση των τοπικών κοινωνιών.

Επιπρόσθετα, τονίστηκε ότι η αυτοδιοίκηση αποτελεί προνομιακό πεδίο για την οικοδόμηση κοινωνικών και προοδευτικών συμμαχιών. Υπό το πρίσμα των νέων συνθηκών που διαμόρφωσε η κυβέρνηση δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ουσιαστικής αλλαγής και αποτύπωσης της κοινωνικής απαίτησης για ενίσχυση της τοπικής δημοκρατίας, της συμμετοχής των πολιτών, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης.

Η πολιτική στόχευση είναι η συμβολή στη διαμόρφωση νικηφόρων σχημάτων στην Αυτοδιοίκηση που θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο σε κάθε περιοχή και τα οποία θα προκύψουν μέσα από ευρύτερες αριστερές και προοδευτικές συνεργασίες.

Ειδικότερα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αναφέρθηκε ότι τα 8 χρόνια της απερχόμενης περιφερειακής αρχής, έφεραν πενιχρά αποτελέσματα, αφήνοντας τον θεσμό χωρίς πνοή και την Θεσσαλία στάσιμη.

Η Περιφέρεια, υπό την σημερινή της ηγεσία, υπηρέτησε ένα παρωχημένο παραγωγικό μοντέλο που συνολικά είχε ως αποτέλεσμα την παραγωγική αποδιάρθρωση, την περιβαλλοντική υποβάθμιση και την πολιτισμική υποτίμηση, για χάρη εξυπηρέτησης μικροκομματικών και πελατειακών συμφερόντων.

Έχει έρθει λοιπόν ο χρόνος για πραγματικές, ριζικές αλλαγές που θα πάνε τον τόπο μπροστά με όραμα, πραγματική συμμετοχή και άμεσα ωφελούμενη τη Θεσσαλική κοινωνία.

Για τους λόγους αυτούς αποφασίστηκε η συνεργασία με περιφερειακά σχήματα που παραμένουν προσηλωμένα στον δημοκρατικό και προοδευτικό χώρο και στα οποία ηγούνται προσωπικότητες με έντιμη και αναγνωρισμένη παρουσία στον κοινωνικό στίβο.

Αποφασίστηκε επίσης η έναρξη της συζήτησης ανάμεσα στις κινήσεις του δημοκρατικού χώρου για τη διαμόρφωση του προγραμματικού πλαισίου μιας ευρύτερης και προοδευτικής συμμαχίας, που θα συσπειρώσει όλες τις δυνάμεις του χώρου και θα οδηγήσει σε μια νικηφόρα πορεία.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ