Τρίτη 25.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τον Περιφερειάρχη επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του ειδικού Σχολείου των Αγίων Αναργύρων

19.12.2015

Τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό για ευχές ενόψει των Χριστουγέννων επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του Ειδικού Σχολείου το οποίο λειτουργεί στους Αγίους Αναργύρους.

Η αντιπροσωπεία αποτελούταν από τον δάσκαλο κ. Δημήτρη Καραδήμο, τον φυσικοθεραπευτή κ. Νίκο Λίλλο, τη συνεργάτιδα κ. Βάσο Τελοπούλου καθώς και τον μικρό μαθητή Ιωάννη Παπάζογλου που συνοδεύονταν από τη μητέρα του Αγγελική Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Αγοραστός συζήτησε με την αντιπροσωπεία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του το ειδικό σχολείο, σημειώνοντας πως στα τελευταία τέσσερα χρόνια η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει κάνει δεκτά όλα τα αιτήματα και τις ολοκληρωμένες προτάσεις που της τέθηκαν και έχει χρηματοδοτήσει έργα μέσω του ΕΣΠΑ 2007-2013, εξοπλίζοντας τα ειδικά σχολεία της Θεσσαλίας. «Φροντίσαμε από την πλευρά μας να χρηματοδοτήσουμε και να στηρίξουμε με όλη μας τη δύναμη τα ειδικά σχολεία» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, συζητήθηκε το στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ειδικό σχολείο στους Αγίους Αναργύρους, σημειώνοντας πως πρέπει να υπάρξει συνεργασία όλων των αρμοδίων εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να βρεθεί λύση.

Ο κ. Αγοραστός επεσήμανε την αναγκαιότητα εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερο εκπαιδευτικό περιβάλλον το οποίο πρέπει να αντιμετωπίζεται με τη δέουσα προσοχή και σεβασμό από την πολιτεία.