Σάββατο 25.09.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Στις παραλίες το Σαββατοκύριακο οι Τρικαλινοί

23.05.2021

Σαββατοκύριακο στα παράλια του Νομού Λάρισας και ιδιαίτερα σε αυτά του Δήμου Τεμπών, στα Μεσάγκαλα , όπου πρόσφατα είχαμε και τις τρεις γαλάζιες σημαίες, κάνουν αρκετοί Θεσσαλοί και όχι μόνο. Ήδη έχουν αρχίσει να καταφθάνουν και οι πρώτοι ξένοι τουρίστες από  χώρες κυρίως της Ανατολικής Ευρώπης.

Φυσικά αυτό το Σάββατο στα Μεσάγκαλα, οι περισσότεροι επισκέπτες ήταν Λαρισαίοι, αλλά και αρκετοί Τρικαλινοί που διαθέτουν σπίτια εκεί και μάλιστα δοκίμασαν και το πρώτο μπάνιο για τη σεζόν, αλλά δεν έλειψαν και οι Πολωνοί που άρχισαν να καταφθάνουν με γκρουπ…

Η θερμοκρασία πλέον επιτρέπει αποδράσεις σε κοντινές παραλίες και όλα δείχνουν πως με λίγη προσοχή στην τήρηση των μέτρων, η φετινή σεζόν θα είναι καλύτερη από την περσινή, όταν η πανδημία παρέμενε ο άγνωστος χι για τους περισσότερους, ενώ σε αυτό συμβάλλει πλέον και ο εμβολιασμός

Ήδη, έχουν γίνει κρατήσεις από Πολωνούς και Σέρβους τουρίστες για τα παράλια των Δήμων Αγιάς και Τεμπών, που εκτείνονται από τον Αγιόκαμπο μέχρι και το Δέλτα του Πηνειού στα Μεσάγγαλα.

Όπως είπε ο Βασίλης  Κανδυλάρης μέλος του Συλλόγου Επαγγελματιών Παραλίων Ν. Λάρισας στην ΕΡΤ εντοπίζεται μια δυσκολία στα σύνορα στον Προμαχώνα, όπου λόγω έλλειψης προσωπικού ήδη σχηματίζονται ουρές. Από τον Προμαχώνα, κατά κύριο λόγο, έρχονται στην Ελλάδα οδικώς οι περισσότεροι τουρίστες από τα Βαλκάνια.

Επίσης, πρόβλημα δημιουργεί η απουσία, μέχρι στιγμής, διακρατικής συμφωνίας με τη Β. Μακεδονία, που είναι εκτός Σέγκεν, για την διευκόλυνση της μετακίνησης προς την Ελλάδα σε συνθήκες πανδημίας. Ανάλογη συμφωνία έχει υπογραφεί με τη Σερβία και για το λόγο αυτό οι επαγγελματίες αισιοδοξούν για την έλευση των Σέρβων τουριστών.

Οι επαγγελματίες του Ν. Λάρισας στα παράλια εκτιμούν ότι μετά του Αγ. Πνεύματος, τέλη Ιουνίου, θα αρχίσει ουσιαστικά η τουριστική σεζόν στην πλήρη ανάπτυξή της.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Κανδυλάρη στα παράλια του Νομού θα ανοίξουν φέτος και οι 1.000 κλίνες (ξενοδοχεία, πανσιόν, ενοικιαζόμενα), ενώ πιο διστακτικοί εμφανίζονται οι επιχειρηματίες των beach bar, που ανοίγουν σταδιακά.

Ήδη, αρκετοί Λαρισαίοι, και όχι μόνο, έχουν κλείσει διαμονή για σεζόν, ενώ οι περισσότεροι αναζητούν πακέτα διακοπών για συγκεκριμένο αριθμό διανυκτερεύσεων.

Οι τιμές θα συγκρατηθούν, ανέφερε ο κ. Κανδυλάρης, καθώς οι επιχειρηματίες θέλουν να διατηρήσουν την πελατεία τους σε βάθος χρόνου.