Στο φουλ δουλεύουν οι μηχανές για τον Δημήτρη Κουρέτα προκειμένου η αρχή του 2024 να βρει τον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Θεσσαλίας πανέτοιμο στο δύσκολο έργο που έχει μπροστά του, στην επόμενη ημέρα των μεγάλων φυσικών καταστροφών στην περιοχή.
Δίπλα του, ρόλο κλειδί θα έχει το παλιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Λάζαρος Μακρής, ο οποίος και προεκλογικά υπήρξε στην ευρύτερη ομάδα του ακαδημαϊκού, στηρίζοντας την υποψηφιότητά του. Ο κ. Μακρής έχει μακρά θητεία στην αυτοδιοίκηση τόσο ως αιρετός, αλλά και ως σύμβουλος περιφερειαρχών, ενώ έχει χρηματίσει και διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας. Με ένα «βαρύ» βιογραφικό, διαθέτει εκείνη την εμπειρία που χρειάζεται το πόστο του εκτελεστικού γραμματέα.

Ως «έκπληξη» θεωρείται η επιστροφή της Λαρισαίας Θέκλας Παρασκευούδη από την Αθήνα στη Θεσσαλική πρωτεύουσα, για να αναλάβει διευθύντρια στο γραφείο του κ. Κουρέτα. Η κ. Παρασκευούδη υπήρξε υποψήφια βουλευτής στην Α’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία στις τελευταίες εθνικές εκλογές, ενώ εργάζεται ως στέλεχος Δημοσίων Σχέσεων, Εθιμοτυπίας και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων της Ακαδημίας Αθηνών.

ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΟ ΠΟΣΤΟ – «ΚΑΥΤΗ ΠΑΤΑΤΑ»
Στο πλέον δύσκολο πόστο, αυτό του υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας, ο Δημήτρης Κουρέτας φέρεται να έχει αποφασίσει να τοποθετήσει έναν παλιό «γνώριμο» στη Λάρισα, τον απόστρατο στρατηγό (ολοκλήρωσε τη σταδιοδρομία του το 2020), πρώην αρχηγό στην Εθνική Φρουρά της Κύπρου, αλλά και διοικητή στην 1η Στρατιά, Ηλία Λεοντάρη.
Ένα πρόσωπο που έχει την εμπειρία να αναδιοργανώσει τον νευραλγικό αυτό τομέα.

Το βιογραφικό του κ. Λεοντάρη έχει ως εξής: Ο Ηλίας Λεοντάρης γεννήθηκε στις 27 Ιουλίου 1959, στο Πουρνάρι του Δομοκού. Εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1977 και αποφοίτησε με την Τάξη του 1981 της Σχολής, ορκισθείς ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού.
Έχει παρακολουθήσει το Σχολείο Βασικής και Προκεχωρημένης Εκπαιδεύσεως της Σχολής Πεζικού, το Σχολείο Αξιωματικών Στρατιωτικής Αστυνομίας της Ελλάδος και των ΗΠΑ, το Διακλαδικό Σχολείο Ηλεκτρονικού Πολέμου και το Σχολείο Στρατηγικών Πληροφοριών. Επίσης, παρακολούθησε το Σχολείο Εκπαιδευτών Στρατού των ΗΠΑ, καθώς και Σχολεία Αξιωματικών του ΝΑΤΟ στο Oberammergau Γερμανία. Είναι πιστοποιημένος Επιθεωρητής Συνθήκης CFE, ενώ έχει αποφοιτήσει από την Ανωτάτη Σχολή Πολέμου, από τη Σχολή Εθνικής Αμύνης. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Στρατηγικών και Διπλωματικών Σπουδών και έχει ολοκληρώσει με επιτυχία το Σχολείο Βασικής Εκπαιδεύσεως Αλεξιπτωτιστών (ΣΒΕΑ) στατικού ιμάντος.
Είναι έγγαμος με μία κόρη και ένας γιό.
www.onlarissa.gr Α.Ρ.