Τρίτη 04.10.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ανησυχία σε όλη τη Θεσσαλία για την αύξηση του κορονοϊού

03.10.2020

Ολο και πιο έκδηλη γίνεται η ανησυχία στη Θεσσαλία με τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού κάθε φορά και σε διαφορετικό νομό.

Χθες ήταν η σειρά της Μαγνησίας να θρηνίσει δύο ανθρώπους, ενώ αυξημένα εμφανίστηκαν και τα κρούσματα στην Καρδίτσα. Όπως αντιλαμβάνεται κανεί ς σε μια Περιφέρεια όπως είναι η Θεσσαλία όπου οι μετακινήσεις των πολιτών, για επαγγελματικούς λόγους, υγείας αλλά και διασκέδασης είναι καθημερινό φαινόμενο και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό, τότε η μετάδοση είναι λογική και τα όποια μέτρα παρθούν, μάλλον θα πρέπει να αφορούν ολόκληρη την περιφέρεια. Ας μην ξεχνάμε πως το lockdown στους άλλους τρεις νομούς που έφερνε τη νεολαία σε Τρίκαλα και Καλαμπάκα, εκτίναξε τα κρούσματα στο νομό στα ύψη

Η Μαγνησία

Δυο νεκρούς απο τον covid 19 σ ένα 24ώρο μετρά πλέον η Μαγνησία.Πριν από λίγες ώρες κατέληξε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου και νοσηλευόταν ένας 68χρονος άνδρας, ο οποίος νοσούσε από κορωνοϊό.

Ο ηλικιωμένος αντιμετώπιζε υποκείμενα νοσήματα.Σύμφωνα με πληροφορίες διέμενε στο εξοχικό του σπίτι στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού και το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, δείχνοντας οτι η κατάσταση της υγείας του ανακάμπτει. Ωστόσ παρέμενε στη ΜΕΘ και αυτό αύξανε τις πιθανοτητες για το μοιραίο.

Νωρίτερα μια 68χρονη απο τον Βόλο ήταν το πρώτο θύμα του Κορονοιού.

Στο Καστρί Λουτρό

Ανησυχία στους κατοίκους αλλά και του παραθεριστές στα παραλια του δήμου Τεμπών, μόλις μαθεύτηκε χθες η είδηση ότι στα ομαδικα τεστ ανίχνευης κορονοϊού που έγιναν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, βρέθηκαν τρία θετικά δείγματα, από τους διαμενοντες στο ξενοδοχείο στο Καστρί- Λουτρό. Θυμίζουμε ότι οι 85 προσφυγες Αφγανικής υπηκοόητας, είχαν ερθει μέσω Λαυρίου από τη Μόρια, όπου το τελευταίο διάστημα είχε παρατηρηθεί διασπορά τυ κορονοϊου.

Έντονη ήταν και η αντίδραση του δημάρχου Τεμπων Γιωργου Μανώλη, ο οποίος σε συνεντευξη του χθες στο Μαγκαζίνο της Θεσσαλία, επανέελαβε πως αν δν φύγουν οι πρόσφυγες σε 6 εβδομάδες, όπως τον διαβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας Μετανστευτικής ΠΟλιτικής τότε θα υπάρξει ομαδική παραίτηση σύσσωμης της δημοτικής αρχή με πρώτο τον ίδιο και του δημοτικού συμβουλίου