Παρασκευή 29.05.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΚΙΝΑΛ: Την Πέμπτη η απόφαση για Περιφερειάρχη

02.10.2018

Την Πέμπτη «κληρώνει» στο Κίνημα Αλλαγής για την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την ανάδειξη του εκλεκτού του κόμματος αφού οι τέσσερις Νομαρχιακές Επιτροπές του ΚΙΝΑΛ στη Θεσσαλία έλαβαν πρόσκληση και θα καθίσουν όλοι μαζί σ’ ένα τραπέζι.

Παρουσία κλιμακίου από την Χαριλάου Τρικούπη αναμένεται να συζητήσουν το πολιτικό πλαίσιο των εκλογών και να επαναβεβαιώσουν την απόφαση για αυτόνομη κάθοδο. Όπως όλα δείχνουν (σ.σ. κρατήστε μια επιφύλαξη), επικεφαλής του ψηφοδελτίου θα είναι ο κ. Νίκος Τσιλιμίγκας, επικεφαλής και σήμερα της παράταξης «Θεσσαλών Συμπολιτεία».

Ο κ. Τσιλιμίγκας οι πληροφορίες όλη την περασμένη εβδομάδα θέλουν να έλαβε πριν από λίγες μέρες τις «πολιτικές ευλογίες» της ίδιας της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά.

Στην πανθεσσαλική σύσκεψη που θα γίνει στη Λάρισα παρουσία της Περιφερειακής Επιτροπής, την οποία συγκαλεί ο γραμματέας της κ. Στ. Τσιάκαλος, θα κατατεθούν προτάσεις για την πολιτική στρατηγική που θα ακολουθήσει το ΚΙΝΑΛ σε επίπεδο Περιφέρειας Θεσσαλίας στην πορεία προς τις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου.

Αγκάθι… ο ΣΥΡΙΖΑ

Παρότι για πολλούς η περίπτωση της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, θιασώτης της οποίας στα Τρίκαλα είναι και ο Χρήστος Λάππας, οι αντιδράσεις που υπάρχουν σε επίπεδο χώρας αλλά και περιφέρειας είναι αρκετές. Με δεδομένο μάλιστα ότι ο πρώτος γύρος των δημοτικών εκλογών θα προηγηθεί μία Κυριακή των βουλευτικών -αν συμπέσουν οι τρεις εκλογικές αναμετρήσεις (ευρωεκλογές, βουλευτικές και δημοτικές)- τότε γίνεται αντιληπτό, ότι αυτή η Κυριακή θα σηματοδοτήσει και την έκβαση των βουλευτικών.

Το γεγονός αυτός είναι κόκκινη γραμμή στη Χαριλάου Τρικούπη και λύσεις για «πολιτική στήριξη πακέτο» αρχίζει πλέον να απορρίπτεται και ως σκέψη αφου έχει αποφασίσει να «μετρήσει» τις δυνάμεις της σε όλες τις Περιφέρειες και τους μεγάλους Δήμους με δικούς της υποψηφίους, έχοντας το βλέμμα στραμμένο και στις εθνικές εκλογές, ώστε να «σπάσει» το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, που «απειλεί» ευθέως να συρρικνώσει τα εκλογικά ποσοστά του Κινήματος Αλλαγής.

Πάντως παρά την σιγουριά κάποιων για τον Τσιλιμίγκα πληροφορίες θέλουν αυτός να επιμένει για την κεντρική πολιτική σκηνή γι’ αυτό στο επίκεντρο της αξιολόγησης της Χαριλάου Τρικούπη είναι ο πρώην υφυπουργός Βασίλης Έξαρχος, αλλά και ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Κώστας Μπαργιώτας.

Υπενθυμίζεται πάντως, πως στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές το 2014 στη Θεσσαλία κατέβηκαν οκτώ σχήματα. «Η Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» με επικεφαλής τον κ. Αγοραστό που κέρδισε τις εκλογές στον δεύτερο γύρο και πήρε 31 έδρες (42,90% α΄ γύρος και 54,50% στον β’ γύρο) η «Θεσσαλών Συμπολιτεία» με επικεφαλής τον κ. Νίκο Τσιλιμίγκα που ήρθε δεύτερη δύναμη κερδίζοντας 9 έδρες (17,30% α΄ γύρος και 45,50% στον β΄ γύρο), «Οι Δρόμοι Ανατροπής για τη Θεσσαλία» με επικεφαλής την κ. Ηρώ Διώτη που πήρε 3 έδρες (13,30%), η «Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας» με επικεφαλής τον κ. Βαγ. Μπούτα που κέρδισε 3 έδρες (10,40%), η «Ελληνική Αυγή για τη Θεσσαλία» που πήρε 2 έδρες με επικεφαλής τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παν. Ηλιόπουλο (6,91%), η «Θεσσαλία, η Γη μας» που κατέχει μία έδρα στο ΠΣ και κατέβηκε με επικεφαλής την κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη (4,63%), η «Οικολογική Θεσσαλία» που πήρε μία έδρα με επικεφαλής τον κ. Ν. Πουτσιάκα (2,30%), και η «Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία» με επικεφαλής τον Στ. Ντούρο που κέρδισε επίσης μία έδρα (2,23%).