Σάββατο 24.10.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σε Λάρισα και Καρδίτσα αύριο η υπ. Παιδείας

12.12.2019

Επισκέψεις σε σχολεία και συναντήσεις με εκπροσώπους εκπαιδευτικών, φοιτητές και καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων θα έχει αύριο και μεθαύριο η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμεως.

Στο πλαίσιο προγράμματος περιοδειών στην Περιφέρεια, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, θα επισκεφθεί το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο (13-14/12) τη Λάρισα και την Καρδίτσα.

Την Παρασκευή, η κα Κεραμέως θα επισκεφθεί Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Λάρισας και θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Επίσης, θα μεταβεί στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου ενώ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 4.30 μ.μ. στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας.

Το Σάββατο, η Υπουργός θα έχει επαφές με εκπροσώπους εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Καρδίτσας, με φοιτητές και καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθώς και με άλλους φορείς της περιοχής, ενώ θα συναντήσει τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του διημέρου, η κα Κεραμέως θα συναντηθεί με τοπικούς βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και θα απευθύνει χαιρετισμό σε εκδήλωση της ΝΟ.Δ.Ε Καρδίτσας.

Αξίζει να τονιστεί ότι στην κ. Κεραμέως οι φορείς της Καρδίτσας θα θέσουν και ο θέμα της κατανομής των σχολών και τμημάτων του νέου πανεπιστημίου Θεσσαλίας, έπειτα πό την απόφαση της υπουργού να μη λειτουργήσει από τη νέα χρονιά το τμήμα Βρεφονηπιοκόμων, αλλά και την απόφαση του προηγούμενου υπουργού κ. Γαβρόγλου να μεταφέρει το τμήμα Διατοφολογίας από την Καρδίτσα στα Τρίκαλα.

Παράλληλα καλόν θα ήταν οι φορείς της Λάρισας να θέσουν υπόψη της υπουργού το θέμα της κατάργησης του ΤΕΙ και της δημιουργίας 4ετών τμημάτων όπως το Ενέργειας και Περιβάλλοντος, χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα. Υπενθυμίζεται ότι μόνο στο ΤΕΙ Λάρισας δημιουργήθηκαν τμήματα που δεν ήαν Πολυτεχνικά από το προηγούμενο σχέδιο συγχωνεύσεων Γαβρόγλου, κατόπιν απαίτησης της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.