Σάββατο 18.05.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τακούδης: Xιόνια όλη την εβδομάδα μέχρι και το Σάββατο στη Θεσσαλία

05.02.2023

Μέχρι και το ερχόμενο Σάββατο θα χιονίζει στη Θεσσαλία ενδεχομένως κατά τόπους και σε πεδινές περιοχές, σύμφωνα με τα όσα δηλώνει στη Θεσσαλία τηλεόραση ο Λαρισαίος μετεωρολόγος και μαθηματικός Φάνης Τακούδης. Από την Κυριακή θα κοπάσουν οι βόρειοι άνεμοι και θα έχουμε ύφεση των φαινομένων με άνοδο της θερμοκρασίας. Ο κ. Τακούδης προβλέπει ακόμη πως η χιονόπτωση θα ενταθεί το βράδυ στη Μαγνησία και στα ανατολικά ορεινά της Λάρισας, ενώ από αύριο Δευτέρα θα έχουμε προσωρινή ύφεση με χαμηλές ελάχιστες ωστόσο τη Δευτέρα στους μείον δύο βαθμούς στη Λάρισα και στους μείον 3 με 4 στα υπόλοια πεδινά της κεντρικής Θεσσαλίας. Οι αρνητικές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη τα ξημερώματα, μέγιστες που δεν θα υπερβαίνουν τους 3 με 4 βαθμούς Κελσίου.

Από την Τρίτη το πρωί μέχρι το Σάββατο θα επανέλθουν οι χιονοπτώσεις σε όλη τη Θεσσαλία ξεκινώντας από τη νοτιοανατολική (περιοχές Αλμυρού- Φαρσάλων) και θα σχηματίσουν ένα πέταλο που θα πιάνουν και Καρδίτσα, Τρίκαλα ίσως και Λάρισα, ενώ εξαίρεση θα αποτελεί η Ελασσόνα.

Σε γενικές γραμμές θα λέγαμε καταλήγει ο κ. Τακούδης ότι έχουμε μπροστά  μας μια καθαρά χειμωνιάτικη εβδομάδα, με βροχές ή χιονόνερο στις πεδινές περιοχές και χιόνια στα ημιορεινά από τα 300 μέτρα υψόμετρο και πάνω, ενώ το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι το κρύο, οι πολύ χαμηλές ελάχιστες  θερμοκρασίες και πιθανό ο ολικός παγετός στα ορεινά και σε κάποιες ημιορεινές περιοχές, αφού η μέγιστη δεν θα ξεπερνά τος μηδέν βαθμούς Κελσίου

thessaliatv.gr/

[fbcomments]