Τετάρτη 22.09.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αρνητές του εμβολίου πολύ μεγάλο μέρος των υγειονομικών στη Θεσσαλία

20.12.2020

ΣΟΚ από τα στοιχεία που έφερε στο φως ο ΑΝΤ1 μιας και σε πολλά νοσοκομεία της Κεντρικής Ελλαδας οι υνγειονομικοί αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο, με την πρωτιά να κατέχουν τα νοσοκομεία Λάρισας όπου θα κάνει μόνο το 22,93 % και το Νοσοκομείο Καρδίτσας όπου θα κάνει το 42%. Πάντως στα Τρίκαλα οι πληροφορίες θέλουν το 65% των υγειονομικών να έχει συμφωνήσει να εμβολιαστεί.

Το ρεπορτάζ: Εξαιρετικά ανησυχητικά για την προεργασία που έχει υπάρξει σχετικά με τον «εμβολιασμό είναι τα συντριπτικά ποσοστά  άρνησης των υγειονομικών να κάνουν το εμβόλιο. Όπως αποκαλύπτει ο ΑΝΤ1, υπάρχουν νοσοκομεία της χώρας που αυτοί που αρνούνται τον εμβολιασμό υπερβαίνουν αυτούς που δηλώνουν ότι θα συμμετέχουν.

Ο ΑΝΤ1 φέρνει στο φως στοιχεία από 12 νοσοκομεία της Κεντρικής Ελλάδας για τις «δηλώσεις επιθυμίας εμβολιασμού» και τα ποσοστά  είναι απολύτως ενδεικτικά:

-Νοσοκομείο Λειβαδιάς  θετικά 36, 42%  – 61,85% αρνητικά (σχεδόν διπλάσια)

-Νοσοκομείο Καρδίτσας  θετικά 41.59 %  – 58,41% αρνητικά

-Μόνο στο νοσοκομείο Αμφισσας επιθυμία εμβολιασμού εκφράζει το 100%

-Το χαμηλότερο αρνητικό ποσοστό για εμβολιασμό είναι 22,93 % στο νοσοκομείο Λάρισας, η οποία μάλιστα είναι από τις περιοχές που εδώ και πάρα πολύ καιρό βρίσκονται στο κόκκινο από πλευράς κρουσμάτων».