Τετάρτη 28.02.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος κόντρα στον Αγοραστό για την Περιφέρεια;

17.05.2023

Ο πρώην ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γιώργος Δημητρακόπουλος, θα είναι πιθανότατα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσσαλία, κόντρα στον Κ. Αγοραστό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αναλάβει την υπόθεση σε συνεννόηση με το γραφείο του Α. Τσίπρα, βρίσκονται πολύ κοντά στο να κλείσουν την συμφωνία. Κι αυτό γιατί υπήρξαν αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για την αρχική επιλογή της Κουμουνδούρου, τον πρώην βουλευτή του Ποταμιού και στη συνέχεια του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Κ. Μπαργιώτα, λόγω των δηλώσεων που είχε κάνει παλαιότερα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  Μάλιστα, ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να πυκνώνει τις εμφανίσεις του στην περιοχή, μαζί με στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στη Λάρισα Ζ. Ακριβούλη.

Ποιος είναι ο Γ. Δημητρακόπουλος

Ο Γ. Δημητρακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952 αλλά σε ηλικία τριών ετών μετοίκησε στη Λάρισα, όπου και πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Επέστρεψε στην Αθήνα για να τελειώσει το Γυμνάσιο του Κολλεγίου Αθηνών και στη συνέχεια το τμήμα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, για μεταβεί στις ΗΠΑ, για μεταπτυχιακές σπουδές στο Διεθνές Δίκαιο. Τη δεκαετία του 1980., εργάστηκε το Διπλωματικό Γραφείο του τότε Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου και στη συνέχεια στο Διπλωματικό γραφείο του τότε υπουργού Εξωτερικών Κάρολου Παπούλια.

Μετά τις εκλογές του 1989  και την κυβερνητική αλλαγή ο Γιώργος Δημητρακόπουλος θα παραιτηθεί από τη θέση του και θα έρθει στη Λάρισα στην εφημερίδα του πατέρα του Τάκη Δημητρακόπουλου «Ελευθερία», όπου θα ασχοληθεί και με την εδραίωση της «Ελευθερίας της Δευτέρας» και θα εργαστεί ως διευθυντής της «Ελευθερίας».

Το 1994 θα εκλεγεί ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, θέση στην οποία θα επανεκλεγεί ακόμη τρεις φορές (έως το 2009), ενώ θα διατελέσει και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η διαμάχη για την «Ελευθερία»

Ενόσω είναι ευρωβουλευτής, λόγω ασυμβίβαστου την εποχή εκείνη με την κατοχή μετοχών σε επιχείρηση μεταβιβάζει το μερίδιό του 45% που του είχε αφήσει ο πατέρας του στην εφημερίδα «Ελευθερία», στη μητέρα του, με την προφορική συμφωνία ότι θα του το επιστρέψει όταν πάψει να είναι ευρωβουλευτής. Ωστόσο η συμφωνία δεν τηρήθηκε, μνητέρα και γιος οδηγήθηκαν στα δικαστήρια, με την υπόθεση να φτάνει μέχρι τον Άρειο Πάγο και να την κερδίζει η Δανάη Δημητρακοπούλου.

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

[fbcomments]