Κυριακή 20.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Στις κάλπες αύριο 2.500 οικονομολόγοι στη Θεσσαλία

14.12.2019

Στην τελική ευθεία και σε θέση “μάχης” για την ανάδειξη των δύο οργάνων σε ένα από τα σημαντικότερα και μαζικότερα επιμελητήρια της χώρας, το Οικονομικό, διεξάγονται την προσεχή Κυριακή οι εκλογές σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο. Στις 15 Δεκεμβρίου από τις 8 π.μ. έως τις 6 μ.μ. χιλιάδες οικονομολόγοι, περίπου 2.500 στη Θεσσαλία, θα εκλέξουν τις 7μελείς διοικήσεις τους και τους 200 Αντιπροσώπους στη Συνέλευση για την επόμενη τετραετία με την προσδοκία να αναβαθμιστεί ο ρόλος του κλάδου ως φορέας παραγωγής έργου και οικονομικής πολιτικής.

Οι εκλογές στο 7ο Π.Τ. Θεσσαλίας του ΟΕΕ, για τη διοίκηση του φορέα συγκέντρωναν ανέκαθεν το ενδιαφέρον τόσο του επιστημονικού όσο και του πολιτικού κόσμου της περιοχής, καθώς στα αποτελέσματα της αναμέτρησης έδιναν… ειδικό βάρος και πολλαπλή ερμηνεία έστω και αν οι παρατάξεις προσπαθούσαν να απεκδυθούν τον πολιτικό τους μανδύα, τις πολιτικές αναφορές τους και την κομματική στήριξή τους .

Οι παρατάξεις που θα συμμετάσχουν φέτος είναι επτά αυξημένες κατά μία σε σχέση με τις εκλογές του 2016 γεγονός που αναδεικνύει την αγωνία των μελών να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στην αναβάθμιση τόσο του ρόλου του φορέα όσο και του επαγγέλματός τους.

Συγκεκριμένα οι παρατάξεις που διεκδικούν τη ψήφο των 1.300 τακτοποιημένων οικονομολόγων της Λάρισας, των 540 της Μαγνησίας, των 400 των Τρικάλων και των 252 της Καρδίτσας είναι η “Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδος” (Α.ΚΙ.Ο.Ε), η “Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων-Συνεργαζόμενοι” (ΔΗ.ΚΙ.Ο-Σ),που πρόσκειται στη ΝΔ, η “Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Οικονομολόγων” (Δ.Π.Κ.-Ο), που πρόσκειται στο ΚΚΕ, η ανεξάρτητη “Παράταξη Οικονομολόγων Φοροτεχνικών Εργαζομένων Επαγγελματιών” (Π.Ο.ΦΕ.Ε) – Συνεργαζόμενες Δυνάμεις, η “Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων” (Π.Δ.Σ.Ο), που αποτελείται από οικονομολόγους που δημιούργησαν την ΠΑΣΚΟ δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, και οι δύο νεοσύστατες η “Προοδευτικοί Οικονομολόγοι Ελλάδας” (Π.Ο.Ε) που ο βασικός της κορμός απαρτίζεται από πρόσωπα της μέχρι πρότινος ΣΥΝ.ΑΡ.Ο.Ε (του ΣΥΡΙΖΑ), την ΑΚΙΟΕ και της ΠΔΣΟ και η “Τρικαλινοί Οικονομολόγοι” που επί της ουσίας συνεργάζονται με την ΠΔΣΟ.

Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 8 το πρωί και θα λήξει στις 6 το απόγευμα. Οι 1.300 οικονομολόγοι της Λάρισας (κατά 100 περισσότεροι σε σχέση με το 2016), που απέκτησαν δικαίωμα ψήφου, θα ψηφίσουν με την αστυνομική ταυτότητα ή την ταυτότητα μέλους ή οποιουδήποτε ισοδύναμου αποδεικτικού στοιχείου, στα γραφεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου, επί της Παπαναστασίου 21 (δίπλα από το ξενοδοχείο Διβάνη).

Για την τοπική διοίκηση βάζουν έως 5 σταυρούς ενώ για την ΣτΑ έως 18 σταυρούς, έναν δηλαδή για τον υποψήφιο της Αττικής, ένα για τον υποψήφιο της Θεσσαλονίκης και έως 16 σταυρούς για τους υποψηφίους της Επικράτειας. Προγνωστικά για την έκβαση της μάχης δύσκολα μπορούν να γίνουν, καθώς φέτος οι συσχετισμοί, σε πρόσωπα και παρατάξεις διαφοροποιήθηκαν εντυπωσιακά.

Ωστόσο φαβορί υπάρχουν… Για την ιστορία θυμίζουμε πως στις εκλογές του Δεκεμβρίου του 2016 για τη διοίκηση του Περιφερειακού Τμήματος του ΟΕΕ η ΔΗΚΙΟ κέρδισε 3 έδρες με 590 ψήφους, η ΠΔΣΟ 2 έδρες με 546 ψήφους, η ΠΟΦΕΕ 1 έδρα με 194 ψήφους και η ΑΚΙΟΕ 1 έδρα με 190 ψήφους.

Ποιοι είναι υποψήφιοι

Οι υποψήφιοι για την επόμενη διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας και για τους αντιπροσώπους της Συνέλευσης είναι πάνω από 120 και είναι οι εξής: ΔΗ.ΚΙ.Ο. * Για το Δ.Σ.: Αναγνωστόπουλος Ευάγγελος (Λάρισα), Αποστολάκος Δημήτριος (Μαγνησία), Γιαννακός Κωνσταντίνος (Τρίκαλα), Γουγουλιάς Βασίλειος (Λάρισα), Κοτσιμπογεώργος Ηλίας (Λάρισα), Κωνσταντούλας Αθανάσιος (Μαγνησία), Μπαντής Ιωάννης (Λάρισα), Πετράκου Βασιλεία (Λάρισα), Ρόμπος Χριστόφορος (Τρίκαλα) και Χουλιάρας Νικόλαος (Μαγνησία) * Για τη ΣτΑ: Αποστολάκος Δημήτριος (Μαγνησία), Νάστος Γεώργιος (Λάρισα), Παπαλέξης Ευάγγελος (Λάρισα), Πετράκου Βασιλεία (Λάρισα) και Τζιαστούδης Πασχάλης (Λάρισα)

Π.Δ.Σ.Ο. * Για το Δ.Σ.: Χατζής Γεώργιος (Λάρισα), Μαλάκος Ιωάννης (Λάρισα), Μαργαριτόπουλος Ιωάννης (Λάρισα), Μπακούρα Νατάσα (Λάρισα), Αθανασίου Χρήστος (Λάρισα), Βασιλός Κωνσταντίνος (Μαγνησία), Κουτσούκου Εύα ( Μαγνησία), Παπαχρήστου Χρύσα (Μαγνησία), Κυρίτση Ανδριάνα (Καρδίτσα) και Κρομμύδας Γεώργιος (Καρδίτσα). * Για τη ΣτΑ: Τραγάνης Σταύρος (Τρίκαλα), Χατζής Γεώργιος (Λάρισα), Πουμάνας Νικόλαος (Μαγνησία), Τσουκνίδας Ευάγγελος (Καρδίτσα), Μαλάκος Ιωάννης (Λάρισα), Αθανασίου Χρήστος (Λάρισα), Πακούρα Νατάσα (Λάρισα), Μαργαριτόπουλος Ιωάννης (Λάρισα), Γιαννούλης Κωνσταντίνος (Τρίκαλα), Τεντολούρης Βασίλειος (Τρίκαλα), Παπαδημητρίου Παύλος (Τρίκαλα), Βακαλόπουλος Απόστολος (Τρίκαλα), Κουτσούκου Εύα (Μαγνησία), Μαρμίδης Βασίλειος (Μαγνησία), Παπαχρήστου Χρύσα (Μαγνησία), Κυρίτση Ανδριάνα (Καρδίτσα) και Κρομμύδας Γεώργιος (Καρδίτσα)

ΠΟΦΕΕ * Για το Δ.Σ.: Νάτσιος Νικόλαος (Λάρισα), Κίσσας Νικόλαος (Λάρισα), Μακρυγιάννη Ελένη (Λάρισα), Φατούρας Κωνσταντίνος (Λάρισα), Αποστολόπουλος Αλέξανδρος (Καρδίτσα), Βυθοπούλου -Λαμπροπούλου Βιργινία (Καρδίτσα), Βαιόπουλος Χρήστος (Μαγνησία), Ηλίας Αλέξανδρος (Μαγνησία), Σκρέτας Γεώργιος (Τρίκαλα) και Παπαστεργίου Σωτήριος (Τρίκαλα). * Για τη ΣτΑ: Παπαποστόλου Βασίλειος (Λάρισα), Νάκα Αγλαΐα (Λάρισα), Νάτσιος Νικόλαος (Λάρισα), Συγγούνα Μαρία (Λάρισα), Μπαλογιάννη Ειρήνη (Λάρισα), Μπουρμπούλιας Νικόλαος (Μαγνησία), Γιοντζής Χαραλαμπος (Λάρισα), Μαρέδης Παντελής (Μαγνησία), Ηλίας Αλέξανδρος (Μαγνησία),Αποστολόπουλος Αλέξανδρος (Καρδίτσα), Βυθοπούλου -Λαμπροπούλου Βιργινία (Καρδίτσα), Σκρέτας Γεώργιος (Τρίκαλα) και Παπαστεργίου Σωτήριος (Τρίκαλα).

Π.Ο.Ε. * Για το Δ.Σ.: Βασδέκη- Γκούνη Χαρίκλεια ( Λάρισα ), Ισαακίδης Χρόνης (Λάρισα), Καφφές Ζήσης ( Λάρισα ), Λουλέ Ηλιάνα (Τρίκαλα), Μπαρμπούτης Κων/νος (Καρδίτσα), Μπέλτσιου Κωνσταντίνα (Λάρισα ), Παπανδρέου Αριστείδης-Κωνσταντίνος (Μαγνησία), Τσανάκας Αθανάσιος (Τρίκαλα), Τσιμούρτος Γεώργιος (Μαγνησία) και Τσουλούφης Μαργαρίτης (Λάρισα). * Για τη ΣτΑ: Αδαμοπούλου Καλλιρόη (Λάρισα), Γελαλής Χρήστος (Λάρισα), Γιαννακόπουλος Αθανάσιος (Λάρισα), Γκούφας Χρήστος (Λάρισα), Ισαακίδης Χρόνης (Λάρισα), Λουλέ Ηλιάνα (Τρίκαλα), Λυγούρας Δημήτριος (Λάρισα), Μπαρμπούτης Κωνσταντίνος (Λάρισα), Νταγιάννης Αιμίλιος (Λάρισα), Παπανδρέου Αριστείδης-Κωνσταντίνος (Μαγνησία), Τσακνάκης Χρήστος (Λάρισα), Τσιμούρτας Γεώργιος (Μαγνησία), Τσουλούφης Μαργαρίτης (Λάρισα).

ΑΚΙΟΕ * Για το Δ.Σ.: Πιτσαρής Αντώνιος (Καρδίτσα) και Τρικαλιώτης Κωνσταντίνος (Λάρισα). Για τη Συνέλευση των Αντιπροσώπων (ΣτΑ) δεν υπάρχει υποψήφιος. ΔΠΚ-Ο * Για το Δ.Σ.: Αναστασίου Βασίλειος (Καρδίτσα), Κατσίβελης Γεώργιος (Τρίκαλα), Κόκκαλης Στέφανος (Τρίκαλα), Κωστή Μαρία (Λάρισα), Μακρυγιάννης Γεώργιος (Μαγνησία) , Μπεκιάρη Χριστίνα (Καρδίτσα), Παντελιάδης Στέφανος, Ροδίτης Ευστράτιος, Τσιάμης Αθανάσιος (Τρίκαλα), Τσόγκας Σάββας (Μαγνησία) *Για τη ΣτΑ: Αναστασίου Βασίλειος (Καρδίτσα), Κατσίβελος Γεώργιος (Τρίκαλα), Κόκκαλης Στέφανος (Τρίκαλα), Κουτσογιάννη Αικατερίνη (Τρίκαλα), Κωστή Μαρία (Λάρισα), Μακρυγιάννης Γεώργιος (Μαγνησία), Μπεκιάρη Χριστίνα (Καρδίτσα), Πετράκης Αντώνιος (Τρίκαλα), Τσιάμης Αθανάσιος (Τρίκαλα), Τσόγκας Σάββας (Μαγνησία), Χαιδάς Σεραφείμ (Λάρισα)

ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ Η συγκεκριμένη παράταξη κατεβάζει ψηφοδέλτιο μόνο για το Δ.Σ. ενώ μέλη της θα είναι υποψήφιοι για τη ΣτΑ με την παράταξη της Π.Δ.Σ.Ο ως συνεργαζόμενοι. * Για το Δ.Σ.: Παπακωνσταντίνου Αθανάσιος, Γιαννιώτης Κωνσταντίνος, Παπαδημητρίου Παύλος, Τεντολούδης Βασίλειος, Κοθράς Σπυρίδων, Βακαλόπουλος Απόστολος, Δαμάσης Νικόλαος, Ντέρη Σιάννα, Γιώτας Ιωάννης και Μπούγλας Αθανάσιος.

Γιώργος Νούλης Ελευθερία