Παρασκευή 03.07.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Εβρεξε… κλήσεις χθες στην περιφέρεια Θεσσαλίας

28.06.2017

Ειδικές αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (27.06.2017) από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ στους τέσσερις νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών και της εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειάς τους.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας, σύμφωνα με το γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας.

Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού συγκροτήθηκαν ομάδες αστυνομικών που είχαν ως αντικείμενο τον έλεγχο περιοχών με αυξημένη εγκληματικότητα – παραβατικότητα, την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη διενέργεια ελέγχων σε επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας τους, τη δίωξη της επαιτείας, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων, τη σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρησιακών αυτών δράσεων,  ελέγχθηκαν:

–           (653) άτομα,

–           (539) οχήματα,

–           (10) επιχειρήσεις σκραπ και

–           (7) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Προσήχθησαν (10) άτομα.

Συνελήφθησαν (8) άτομα και συγκεκριμένα:

–           Δύο (2) ημεδαποί για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

–           Ένας (1) ημεδαπός για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.

–           Δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

–           Τρεις (3) ημεδαποί, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για παράβαση του νόμου περί παιγνίων, του νόμου περί επιταγών και του αδικήματος της παραβίασης της υποχρέωσης για διατροφή.

Βεβαιώθηκαν (238) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

–           Δύο (2) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.

–           Διακόσιες τριάντα έξι (236) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας:

  • (1) για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
  • (3) για ΚΤΕΟ,
  • (36) για υπέρβαση ορίου ταχύτητας,
  • (2) για φθαρμένα ελαστικά και
  • (194) λοιπές παραβάσεις.

Επισημαίνεται ότι ο σχεδιασμός των παραπάνω δράσεων είναι στοχευμένος και έχει ως κύριο σκοπό τόσο την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας όσο και την εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Παρόμοιοι αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας.