Κυριακή 09.08.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σπείρα είχε ρημάξει τους ηλικιωμένους σε ολόκληρη τη Θεσσαλία

19.05.2016 /

Εξακριβώθηκε, ύστερα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, η δράση εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε ηλικιωμένα άτομα σε περιοχές της Θεσσαλίας.

Για την υπόθεση, εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε ΙΧΕ αυτοκίνητο και συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στον Βόλο 3 άτομα και συγκεκριμένα 23χρονος Έλληνας και 2 Ρουμάνες ηλικίας 32 και 36 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για συγκρότηση και ένταξη κατά περίπτωση σε εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση και ιεραρχία στη δομή της, με σκοπό την διάπραξη του αδικήματος της απάτης.

Επιπλέον, η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει 2 ακόμη Έλληνες ηλικίας 47 και 31 ετών, οι οποίοι αναζητούνται για να συλληφθούν.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μετέβαιναν με 2 οχήματα σε διάφορες πόλεις της χώρας και εντόπιζαν ηλικιωμένους, κυρίως πεζούς.

Ένας από τους δράστες, προφασιζόμενος λογιστή, εφοριακό ή τραπεζικό υπάλληλο, μετέφερε με το ένα αυτοκίνητο τους ηλικιωμένους στην οικία τους, όπου τους έπειθε και του παρέδιδαν χρηματική ποσά ή τιμαλφή για δήθεν διευθέτηση οικονομικών εκκρεμοτήτων στενών συγγενικών τους προσώπων.

Όπως διαπιστώθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από 29 Μαρτίου έως 17 Μαϊου σε Βόλο, Λάρισα, Τρίκαλα και ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, τα μέλη της οργάνωσης εξαπάτησαν 12 ηλικιωμένα άτομα και αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν ένα ακόμη, αποσπώντας το συνολικό χρηματικό ποσό των 19.445 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά.

Κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 1.350 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή των δραστών, το προαναφερόμενο όχημα και 3κινητά τηλέφωνα.

Το προανακριτικό έργο συνεχίζεται, προκειμένου να εξακριβωθεί η συμμετοχή των ανωτέρω δραστών και σε παρόμοια αδικήματα σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.