Παρασκευή 17.09.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Εγκαλεί τον Αγοραστό για το ΕΣΠΑ ο Κουρέτας

14.01.2020

Τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό εγκαλεί ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πρωτοβουλία» κ. Δημήτρης Κουρέτας γιατί η Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν έστειλε τις προτάσεις της για το νέο ΕΣΠΑ στην κυβέρνηση. Την επερώτηση συνυπογράφουν και οι κκ. Ιωάννης Ψαχούλας και Κωνσταντίνος Νούλας.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν: «Στις 6 Ιουνίου 2019, το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, διαμέσου της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, απέστειλε έγγραφο στις Περιφέρειες της Ελλάδος με αριθμό πρωτοκόλλου 60072-6/6/2019, με το οποίο ανάμεσα σε άλλα ζητήματα, ζητούσε την «Υποβολή προτάσεων από τους αρμόδιους φορείς πολιτικής στην ΕΑΣ σε συνέχεια της αποστολής της 1ης Εγκυκλίου» με καταληκτική ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου 2019 (σελ. 20) για το σχεδιασμό του νέου Εταιρικού Συμφώνου για το πλαίσιο ανάπτυξης: ΕΣΠΑ 2021-2027.

Στο πλαίσιο αυτό απευθυνθήκαμε στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για ενημέρωση και η πληροφόρηση που είχαμε ήταν πως, οι περιφέρειες που δεν έχουν αποστείλει ακόμα τις προτάσεις τους είναι τρεις (3), ανάμεσα τους και η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ερωτάται λοιπόν ο περιφερειάρχης: Σκοπεύει να καταθέσει προτάσεις στη βάση των κατευθυντήριων γραμμών του αναφερομένου εγγράφου;

Αν σκοπεύει να υποβάλλει προτάσεις, θα θέσει το ζήτημα σε διαβούλευση  στο Περιφερειακό Συμβούλιο;

Η δημιουργία της πρότασης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, δεν θα έπρεπε να προκύπτει από μια βαθιά συνεργασία όλων των παρατάξεων; Όχι μόνο δεν είχαμε συνεργασία, αλλά δεν είχαμε καμία πρόταση από την Περιφέρεια, ούτε καν εκπρόθεσμη».

Πηγηlarissanet