Τετάρτη 19.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πέθανε ο τ. βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Μάτης

30.07.2015

Σε ηλικία 69 ετών έφυγε σήμερα λίγο μετά τις 9 το πρωί από την ζωή ο Γυναικολόγος Ιατρός και τέως Βουλευτής Τρικάλων Θανάσης Μάτης που αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας τον τελευταίο καιρό και νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Τρικάλων.
Γιατρός γυναικολόγος στο επάγγελμα οΘανάσης Μάτης εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Νοεμβρίου 1989, η εκλογή του ωστόσο ακυρώθηκε από το Εκλογοδικείο. Εξελέγη πανηγυρικά όμως στις εκλογές του 1993 και του 1996, ενώ στις 26.9.2000 μετά από απόφαση του Εκλογοδικείου αντικατέστησε την Σούλα Μερεντίτη. Συνολικά διετέλεσε 12 χρόνια βουλευτής, ενώ είχε και πλούσια πολιτική και επιστημονική δραστηριότητα νωρίτερα. Ο Θανάσης Μάτης αντιμετώπιζε χρόνια τώρα προβλήματα υγείας, παρόλα αυτά έδινε σχεδόν σε καθημερινή βάση παρουσία στα μαγαζιά της Ασκληπιού και παρά την διακοπή της ενασχόλησης του με τα κοινά, παρακολουθούσε συχνά την επικαιρότητα.

Όσοι θέλουν να αποχαιρετήσουν τη σορό του, καθώς αργότερα θα μεταφερθεί κατ’ επιθυμίαν του ίδιου στη Βουλγαρία για καύση, μπορούν να το κάνουν στην 1η  πάροδος Μακεδονίας 10 στα Τρίκαλα από 9.00π.μ. έως 12η   μεσημβρινή της Παρασκευής.