Τετάρτη 21.02.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Για το τραγικό «εργατικό ατύχημα» σε γαλακτοβιομηχανία των Τρικάλων και το θάνατο συναδέλφου.

16.05.2022 /

Το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων κ Ποτών Τρικάλων εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου μας Λεωνίδα Δημούση που έχασε την ζωή του σε εργατικό δυστύχημα στην επιχείρηση την ώρα της δουλειάς του .

Απαιτούμε να διερευνηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες τα αίτια του δυστυχήματος  και να αποδοθούν  οι ευθύνες.

Γιατί γνωρίζουμε ότι σε πολλές επιχειρήσεις του κλάδου μας  αλλά και στο νομό μας είναι καθεστώς η υπερεντατικοποίηση της εργασίας που υπερβαίνει κατά πολύ το 8ωρο και τα πλημμελή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας .

Το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών θα ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των ερευνών τους.

Καλούμε την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου άμεσα σε συνεδρίαση  για να συζητήσει το θέμα  του δυστυχήματος του συγκεκριμένου χώρου εργασίας αλλά και την κατάσταση που επικρατεί σε μια σειρά άλλους εργασιακούς  χώρους όπου παραβιάζονται ακόμη και οι στοιχειώδες κανόνες εργατικής νομοθεσίας .

Καλούμε του εργαζομένους του κλάδου να οργανωθούν  στο συνδικάτο για να αγωνιστούν για την ίδια τους την ζωή, να την υπερασπιστούν διεκδικώντας όλα τα μέτρα που την εξασφαλίζουν

   Τρίκαλα 15  Μάη  2022

 Για το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων  Ποτών Τρικάλων

Ο Πρόεδρος                                          Ο Γραμματέας

Λιατίφης Γιώργος               Αρμάγος Δημήτριος

 

[fbcomments]