Σάββατο 02.12.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τέρενς Κουϊκ : Εμείς δεν είμαστε η Ελλάδα του ναι σε όλα

08.04.2015 /

Στα Τρίκαλα βρέθηκε σήμερα Μ. Τετάρτη, ο υφυπουργός επικρατείας της κυβέρνησης και αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου κ. Τέρενς Κουϊκ, στα πλαίσια περιοδείας του στη Θεσσαλία, με ενδιάμεσο σταθμό την πόλη της Λαμίας, όπου είχε συναντήσεις με τους Περιφερειάρχες Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας, προκειμένου να καταγράψει ζητήματα και να τα θέσει υπόψη των αρμόδιων υπουργείων.

Στις 14.00 το μεσημέρι πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δημαρχείο Τρικάλων, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και υπηρεσιακούς παράγοντες. Αμέσως μετά μετέβη σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης όπου είχε συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων από το Επιμελητήριο, τους ΕΒΕ και τον Εμπορικό Σύλλογο, με τους οποίους είχε συζήτηση για κλαδικά θέματα, απάντησε σε ερωτήσεις τους και δέχτηκε προτάσεις τους, τις οποίες δεσμεύτηκε να μεταφέρει στα αρμόδια υπουργεία.

Στη συνέχεια ακολούθησε συνάντησή του με εκπροσώπους εργαζομένων στην πρώην Δημοτική Αστυνομία, που του μετέφεραν αιτήματα συναδέλφων τους, ότι από τη στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, όσοι συνάδελφοι τους μετατάχθηκαν και υπηρετούν πλέον σε καταστήματα κράτησης

να έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν και πάλι στη Δημοτική Αστυνομία.

Μετά απ’ αυτές τις συναντήσεις ο κ. Κουϊκ, μίλησε σε συνέντευξη τύπου στα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Τόνισε πως ως παλιός αυτοδιοικητικός επεδίωξε συνάντηση με τους Δημάρχους Τρικκαίων και Καρδίτσας και αναφερόμενος στο έργο της κυβέρνησης υπογράμμισε πως από την επομένη κιόλας μέρα των εκλογών πήρε μπροστά ο μηχανισμός για να μπορέσει η χώρα να μην χάσει ούτε μια μέρα στήριξης και διακυβέρνησης. Οι φάκελοι με τα νομοθετήματα είναι έτοιμοι, αλλά δυστυχώς πέσαμε πάνω στις σκληρές διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας. Είμαστε μια κυβέρνηση που δεν χρειάζεται να πάρουμε από κανέναν άδεια να στηρίξουμε την αγορά, να εξασφαλίσουμε τη ρευστότητα και ν’ αποφύγουμε το θάνατο του εμποράκου. Δεν χρειάζεται να πάρουμε από κανέναν άδεια για να προασπίσουμε και να προστατεύσουμε τα εργασιακά ζητήματα. Προχωράμε με ικανοποιητικούς ρυθμούς και μέχρι τα τέλη Ιουνίου, θα μπορούμε να μπούμε στην υλοποίηση και εκπλήρωση όλων όσων είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά. Άλλωστε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει επανειλημμένα τονίσει πως είμαστε κυβέρνηση 4ετίας και όχι μια αριστερή παρένθεση, όπως κάποιοι τεχνηέντως θέλουν να παρουσιάζουν.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, τόνισε πως η κυβέρνηση δέχεται ενορχηστρωμένες επιθέσεις, δημιουργώντας κλίμα φόβου και πανικού, από ΜΜΕ της χώρας (τα χαρακτήρισε Αθηνοκεντρικά) αλλά και του εξωτερικού και από συγκεκριμένους πολιτικούς παράγοντες του εσωτερικού κι εξωτερικού, προκειμένου να ναυαγήσουν οι διαπραγματεύσεις και η χώρα να οδηγηθεί σε χρεοκοπία και εκτός Ευρώπης.

Εμείς θα παραμείνουμε σταθεροί στην λαϊκή εντολή και θα την τηρήσουμε στο ακέραιο. Δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε εκβιασμούς Κι θα προχωρήσουμε διαπραγματευόμενοι. Οι εταίροι μας έχουν καταλάβει ότι εμείς δεν είμαστε η Ελλάδα του ναι σε όλα.

Χαρακτήρισε την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Ρωσία και την συνάντησή του με τον Πούτιν εξαιρετικά χρήσιμη, τονίζοντας πως η Ρωσία είναι σύμμαχος και αλληλέγγυα προς την Ελλάδα, ενώ δεν παρέλειψε ν’αναφέρει πως και η Κινεζική αγορά μπορεί ν’ αποβεί χρήσιμη για τη χώρα, όπως με τις διαπραγματεύσεις για την σύμπραξη της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά. Κλείνοντας είπε πως στόχος της κυβέρνησης είναι, μέσω απόφασης της Βουλής των Ελλήνων, να προχωρήσει σε λογιστικό έλεγχο του χρέους, για να διερευνηθούν οι αιτίες πως μπήκε η χώρα σ’ αυτή τη διαδικασία με τη σύναψη των δανείων και το ΔΝΤ.

Στην παρουσία του Τέρενς Κουϊκ στα Τρίκαλα, στο πλευρό του βρισκόταν στελέχη των ΑΝ.ΕΛ με επικεφαλής τον συντονιστή του κόμματος κ. Χρόνη Αγορίτσα και τον υποψήφιο βουλευτή κ. Κώστα Πατέρα, ενώ από πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ το παρόν έδωσαν η βουλευτής κ. Παναγιώτα Δριτσέλη, ο γραμματέας της ΝΕ κ. Σταύρος Νταούλας, ο κ. Γιάννης Σίμος κ.α.

 

 

                                                                                                                  Δ.Π.

 

 

 

 

[fbcomments]