Δευτέρα 28.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

«Τεράστιο ζήτημα η χρήση του “facebook”»

23.03.2016

«Πλέον ζούμε στην ψηφιακή εποχή, οι νέοι ξεκινούν από νωρίς να ασχολούνται με τις τεχνολογίες και αυτό που θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό είναι να μαθαίνουμε στα παιδιά να χρησιμοποιούν σωστά το διαδίκτυο». Αυτό τόνισε, σήμερα το απόγευμα ο  ψυχίατρος παιδιών και εφήβων, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο, Δρ. Κωνσταντίνος Σιώμος, κατά ητ διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 7ου Γυμνασίου Τρικάλων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων με βασικό θέμα τον εθισμό των εφήβων στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τον κ. Σιώμο «πλέον ζούμε στην ψηφιακή εποχή, οι νέοι ξεκινούν από νωρίς να ασχολούνται με τις τεχνολογίες και αυτό που θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό είναι να μαθαίνουμε στα παιδιά να χρησιμοποιούν σωστά το διαδίκτυο» τόνισε ο ομιλητής και πρόσθεσε ότι «αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να μαθαίνουμε στα παιδιά να χρησιμοποιούν περιορισμένα τη τεχνολογία, με δημιουργικό τρόπο, ότι δεν είναι μόνο κέντρα κοινωνικής δικτύωσης αλλά πολλές εφαρμογές. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει στο σχολείο στη διαμόρφωση του ψηφιακού πολίτη του αύριο».

Κατά τον κ. Σιώμο τα παιδιά έρχονται σε επαφή με το διαδίκτυο από την αρχή, αφού μιλάμε για «έξυπνες» συσκευές. «Το διαδίκτυο υπάρχει παντού. Το εάν θα χρησιμοποιεί ένα παιδί από πολύ μικρή ηλικία τα κοινωνικά δίκτυα αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Ήδη, ο δημιουργός του «facebook» τόνιζει ότι θα πρέπει να είσαι άνω των 13 ετών για να τα χρησιμοποιήσεις» υπογράμμισε για να καταλήξει με έμφαση «ξέρουμε από μελέτες ότι το 25% των παιδιών έχει προφίλ κάτω των 13 ετών και αυτό είναι ένα τεράστιο ζήτημα. Οι οικογένειες θα πρέπει να είναι ενημερωμένες, να εκπαιδεύουν τα παιδιά στη σωστή χρήση του μέσου και σίγουρα η σωστή χρήση δεν είναι να χρησιμοποιεί ένα παιδί κάτω των 13 ετών το “facebook”».