Τρίτη 25.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αύριο η εκτίμηση ζημιών από την τεράστια χαλαζόπτωση στο Δήμο Πύλης

28.06.2016

Αύριο κιόλας θα αρχίσει η καταμέτρηση των ζημιών από την πρωτοφανή χαλαζόπτωση που έπληξε πολλά από τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Πύλης.
Τόσο μετά από παρέμβαση του βουλευτή Χρήστου Σιμορέλη στον υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Διοικητή του ΕΛΓΑ, όσο και του αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Μιχαλάκη στον Διευθυντή του ΕΛΓΑ Λάρισας Μιχάλη Λιόντο, αναμένονται κλιμάκια που θα εκτιμήσουν την ζημιά που έχουν υποστεί κυρίως οι κάτοικοι των διαμερισμάτων  Λυγαριάς, Γόμφων και Παλαιομοναστήρου, που είδαν τις παραγωγές τους να καταστρέφονται μέσα σε λίγα λεπτά.
Η ένταση του φαινομένου ήταν τέτοια που ο νέος δρόμος Τρικάλων-Πύλης σε πολλά σημεία του είχε… ασπρίσει.
Ο Σιμορέλης

Επικοινωνία και άμεση παρέμβαση πραγματοποιήθηκε από το Βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Τρικάλων, Χρήστο Σιμορέλη προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και το Διοικητή του ΕΛΓΑ, για τις καταστροφές που έγιναν σήμερα στο Δήμο Πύλης μετά από έντονη καταιγίδα και χαλαζόπτωση. Μερικά από τα χωριά που δέχτηκαν το πλήγμα της θεομηνίας είναι οι Γόνθοι, το Παλιαομονάστηρο, η Λυγαριά, ο Άγιος Βησσαρίων κ.α. Οι αρμόδιοι δεσμευτήκαν ότι θα σταλεί το συντομότερο δυνατόν κλιμάκιο για την καταγραφή των ζημιών.