«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε σαφή εικόνα για το τι κουβαλούσε η εμπορική αμαξοστοιχία. Και αυτό διότι προφανώς όλοι οι αρμόδιοι εμπλεκόμενοι φορείς, που προσπαθούν να εξιχνιάσουν αυτήν την υπόθεση, δεν έπραξαν στον σωστό χρόνο τις δέουσες ενέργειες», είπε στο MEGA, ο Αντώνης Ψαρόπουλος και συμπλήρωσε:

«Συγκεκριμένα, υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην αναζήτηση του οπτικού υλικού από τις κάμερες των σταθμών από τους οποίους διήλθε η εμπορική αμαξοστοιχία. Αυτά αναζητήθηκαν 2,5 μήνες μετά το δυστύχημα. Είναι πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και αν σκεφτεί κάνεις το πρόσφατο παράδειγμα της δολοφονίας του τοπογράφου, όπου οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές ενεργοποιήθηκαν ακαριαία, και σχεδόν εξιχνιάστηκε η υπόθεση τουλάχιστον για τον φυσικό αυτουργό, από την λήψη εικόνας από τόσες πολλές κάμερες, αναρωτιέται κάνεις γιατί δεν έγινε ακριβώς το ίδιο πράγμα και στο δυστύχημα των Τεμπών».

Υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην αναζήτηση του οπτικού υλικού από τις κάμερες των σταθμών από τους οποίους διήλθε η εμπορική αμαξοστοιχία

Όπως τόνισε ο κ. Ψαρόπουλος, «οπτικό υλικό από τους σταθμούς στους οποίους διήλθε η επιβατική αμαξοστοιχία, ζητήθηκε σε 7 μέρες από το δυστύχημα. Κάτι τέτοιο δεν έλαβε ποτέ χώρα για την εμπορική αμαξοστοιχία. Είναι ένα πολύ μεγάλο ερώτημα το οποίο γεννά πολλά ερωτήματα περαιτέρω. Μιλάμε για 6 σκληρούς δίσκους, οι κάμερες είναι πολύ περισσότερες από τους σταθμούς όπου διήλθε η εμπορική αμαξοστοιχία.

Δεν έχουν αντληθεί και δεν έχουν κατασχεθεί οι σκληροί δίσκοι μόνο του εμπορικού σταθμού της Θεσσαλονίκης. Είναι όλων των σταθμών από τους οποίους διήλθε η εμπορική αμαξοστοιχία μέχρι και τους Νέους Πόρους. Μιλάμε για 15 σκληρούς δίσκους όπου εδώ στην Ελλάδα δεν κατάφερνα να ανακτήσουν υλικό εκείνης της ημέρας. Γι΄αυτόν τον λόγο αυτοί οι σκληροί δίσκοι εστάλησαν σε εξειδικευμένο εργαστήριο στο εξωτερικό, προκειμένου να γίνει μία πιο εξειδικευμένη προσπάθεια ανάκτησης των δεδομένων. Είναι περίπου 2,5 μήνες, ακόμα δεν έχουμε πάρει κάτι στα χέρια μας».