Παρασκευή 12.04.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τέμπη: Νέος πραγματογνώμονας για την τραγωδία

29.02.2024

Στον διορισμό νέου πραγματογνώμονα αναμένεται να προχωρήσει ο ειδικός εφέτης ανακριτής Σωτήρης Μπακαΐμης που χειρίζεται την ανάκριση για την τραγωδία των Τεμπών με τους 57 νεκρούς.

Τέμπη: Γιατί ορίζεται νέος πραγματογνώμονας

Ο ανακριτής οδηγείται στην απόφαση αυτή μετά την πραγματογνωμοσύνη του τεχνικού συμβούλου που ορίστηκε από συγγενείς θυμάτων, ο οποίος εντόπισε την ύπαρξη ουσιών που δεν θα έπρεπε να μεταφέρονται με το τρένο.

Ωστόσο, επειδή τις ουσίες αυτές δεν είχε εντοπίσει η πρώτη δικαστική πραγματογνωμοσύνη, ο ανακριτής αναμένεται να προχωρήσει άμεσα σε ορισμό νέου πραγματογνώμονα προκειμένου να ρίξει «φως» στην υπόθεση σε σχέση με την έκρηξη που συνόδευσε τη σύγκρουση των μοιραίων τρένων.

Πιθανή παράταση της ανάκρισης για την τραγωδία των Τεμπών

Στο μεταξύ, για παράταση της ανάκρισης που αφορά την τραγωδία των Τεμπών έκανε λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης.

«Φαίνεται να οδηγείται προς το τέλος, αλλά η χθεσινή παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου λέει ότι δεν πρέπει να μείνει ερώτημα που τίθεται, ιδιαίτερα από τους συγγενείς των θυμάτων, μέσω των συνηγόρων τους. Δεν πρέπει να μείνει χωρίς διερεύνηση καμία πτυχή της υπόθεσης και χωρίς την απαραίτητη πιστοποίηση», σημείωσε ο Γιώργος Φλωρίδης σε δηλώσεις του στο One Channel και πρόσθεσε ότι παραγγέλθηκε στους ανακριτές να ερευνήσουν αν υπήρξαν εύφλεκτα υλικά και παράλληλα να ελέγξουν τα βίντεο της τραγωδίας.

«Το υλικό θα σταλεί σε εργαστήρια του Καναδά και της Αγγλίας. Αυτό σημαίνει πως πιθανότατα η ανάκριση θα πάρει κάποια παράταση».

[fbcomments]