Παρασκευή 27.11.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

«Κεσάτια» για τους ταξιτζήδες Ο κόσμος χρησιμοποιεί πλέον το ταξί μόνο σε έκτακτες ανάγκες

09.07.2015

Είναι γεγονός πως από την κρίση την τελευταία 6ετία στην Ελλάδα, έχουν πληγεί σχεδόν ανεπανόρθωτα οι περισσότεροι επαγγελματικοί κλάδοι. Ένας απ’ αυτούς που έχει χτυπηθεί βάναυσα και τελειωτικά, είναι και ο κλάδος των ταξιτζήδων, που βλέπουν τα  αυτοκίνητά τους να στέκονται καθηλωμένα στις πιάτσες και το εισόδημά τους να έχει συρρικνωθεί επικίνδυνα.

Ο «Ε.Π.» στεκόμενος και υπερασπιζόμενος της φωνής κάθε επαγγελματικού κλάδου για δημοσιοποίηση των προβλημάτων αλλά και των θέσεων και απόψεών του, ήρθε σε επαφή με τον πρόεδρο του σωματείου Ράδιο Ταξί Τρικάλων «ο Άγιος Χριστόφορος» κ. Αποστόλη Παπαβασιλείου, ο οποίος μας μίλησε για τα προβλήματα του κλάδου και για την οικονομική ζημιά που έχουν υποστεί οι ταξιτζήδες εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας.

«Ο κόσμος πλέον έχει περιορίσει τις μετακινήσεις του, δεν βγαίνει εύκολα να ψωνίσει στην αγορά και αυτό το καταλαβαίνει κανείς αφού στα μαγαζιά δεν πατάει ψυχή. Αν έβγαινε ο κόσμος να ψωνίσει, τότε σίγουρα θα χρησιμοποιούσε και ταξί.

Είμαστε οι πρώτοι απ’ όλους τους επαγγελματίες που κόψαμε το δώρο των γιορτών, το Υπουργείο Μεταφορών δηλαδή, η ελάχιστη ταρίφα σήμερα είναι στα 3,40 ευρώ, ενώ στην τηλεφωνική κλήση του πελάτη δεν υπάρχει πλέον κόστος. Όλα αυτά γίνονται για να διευκολύνουμε οικονομικά το επιβατικό κοινό για να μπορεί να χρησιμοποιεί το ταξί παντού, δεν γίνεται να μην ακολουθούμε και εμείς ως οδηγοί τις εξελίξεις που υπάρχουν», τόνισε χαρακτηριστικά στον «Ε.Π.» ο πρόεδρος  του Ράδιο-Ταξί, για να συνεχίσει:

«Παρ’ όλες αυτές όμως τις διευκολύνσεις η δουλειά είναι πεσμένη έως και 50% κάτω, ο κόσμος πλέον χρησιμοποιεί το ταξί μόνο σε έκτακτα περιστατικά και ανάγκες και για να βγάλουμε ένα εισόδημα που κι αυτό είναι τσίμα-τσίμα ανάλογα με τα έξοδα, αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε περισσότερες ώρες, γεγονός που αυξάνει την επικινδυνότητα αν αναλογιστεί κανείς πως δεν κάνουμε μια τυχαία δουλειά, αλλά κρατάμε τιμόνι στα χέρια μας και μεταφέρουμε ανθρώπινες ζωές. Επιπλέον εμείς ως ταξιτζήδες προσφέρουμε μεταφορές υψηλού επιπέδου σε σχέση με τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς, αφού πάμε τον πελάτη κυριολεκτικά έξω απ’ τη πόρτα του. Παλιότερα κάναμε και μεγάλα ταξίδια, τώρα πλέον αυτά έχουν τελειώσει. Μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες μεταφέρουμε κάποιους ανθρώπους στα ορεινά χωριά εντός νομού».

Το Ράδιο- Ταξί της πόλης των Τρικάλων που ιδρύθηκε το 1984, συμμετέχει σ’ ένα πανελλαδικό δίκτυο με ενιαίο νούμερο το 18300 για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κόσμου, στο οποίο συμμετέχουν ταξί από 30 πόλεις συνολικά (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Κατερίνη κλπ.). Ισχύει όλο το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, ενώ διαθέτει νέο στόλο αυτοκινήτων και καλύπτει όλο το νομό με περιορισμό χρόνου αλλά και κόστους.

 

Δημήτρης Παδιός