Τρίτη 06.12.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Στο πένθος ο ΑΟΤ- Έφυγε ο Τάκης Μπρουζούκης

07.06.2022

Του Γιώργου Παπαγεωργόπουλου

Πιο φτωχό είναι από σήμερα το Τρικαλινό ποδόσφαιρο καθώς σε ηλικία 77 ετών έφυγε από την ζωή ο Τάκης (Δημήτρης)  Μπρουζούκης, ένας άνθρωπος που συνέδεσε  το όνομα του με τον ΑΟ Τρίκαλα σε όλη την διάρκεια της ζωής του.

Ο Τάκης νοσηλευόταν για ένα περίπου μήνα  στο Νοσοκομείο Τρικάλων μετά από μία περιπέτεια που είχε στην ήδη επιβαρυμένη υγεία του και δυστυχώς κατέληξε σήμερα το μεσημέρι αν και έδωσε μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στην ζωή.

Ήταν στα γήπεδα από μικρός, φόρεσε την φανέλα της ΑΕΤ, της Δήμητρας και του ΑΟ Τρίκαλα στην Α’ Εθνική ενώ σταμάτησε την καριέρα του μόλις στα 21 του χρόνια από έναν τραυματισμό στο πόδι που σήμερα είναι υπόθεση ρουτίνας.

Το δυναμικό και ατρόμητο στυλ παιχνιδιού του, η αυταπάρνηση, το πάθος και οι μεγάλες μονομαχίες στην άμυνα όπου κυριαρχούσε με το αρχοντικό του παίξιμο,  του είχαν προσδώσει συνάμα με το νεαρό της ηλικίας του το προσωνύμιο «Λιονταράκι». Ένα προσωνύμιο νονός του οποίου ήταν ο δημοσιογράφος Κώστας Μπράβος με τον οποίον τον συνέδεαν πολλά χρόνια στενής φιλίας.

Παρά το γεγονός ότι διέκοψε νωρίς την καριέρα του δεν έφυγε ποτέ από τα γήπεδα, δεν έφυγε ποτέ από το πλευρό του ΑΟΤ. Για δεκαετίες μαζί με την παρέα του όργωνε όλα τα γήπεδα της Ελλάδος προκειμένου να παρακολουθήσει και να στηρίξει από κοντά τον ΑΟΤ. Μνημειώδεις οι ατάκες του, η κριτική που ασκούσε όταν κάτι δεν του άρεσε και ο βροντώδης τρόπος που παρακολουθούσε και σχολίαζε τα ματς.

Το 1999 ταξίδεψε με τους Βετεράνους του ΑΟΤ στην Ολλανδία όπου και συνάντησε τον Νίκο Μαχλά που αγωνιζόταν στην Βίτεσε

Περισσότερα εδώ