Τρίτη 19.01.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τα Τρίκαλα ανεβάζουν την γυναίκα στο βάθρο

08.03.2019

 

Τεράστια επιτυχία σημείωσε χθες η ενδιαφέρουσα εκδήλωση στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του ξενοδοχείου Ananti  Resort, η οποία έφερε τον τίτλο “Θέλω τη γυναίκα ψηλά”. Ειδικότερα, η εκδήλωση αυτή ήταν αφιερωμένη στη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, όπου βραβεύτηκαν γυναίκες από τα Τρίκαλα, για την προσφορά τους στον κοινωνικό, πολιτιστικό και επιχειρηματικό τομέα, στον πρώτο ετήσιο θεσμό για την γυναικεία ηγεσία στα Τρίκαλα, που στοχεύει στην ετήσια καθιέρωσή του.

Την πρωτοβουλία για τη δημιουργία αυτού του νέου θεσμού ανέλαβαν η Κορίνα Λιούτα Πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Υποστήριξης «ΘΕΛΩ» και της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ Εθελοντισμού, η Βίκυ Παπαγεωργοπούλου Εκδότρια του WHO is WHO «Γυναίκες Ηγέτες» και η Αλεξάνδρα Τάμπου Διευθύντρια Έκδοσης του γνωστού «Trikala Idees».

Την παρουσίαση και τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο κ. Γιώργος Γαμπιεράκης, Αντιπρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Υποστήριξης “ΘΕΛΩ”, τονίζοντας και ο ίδιος τον πολυσήμαντο ρόλο και τις ικανότητες του γυναικείου φύλου, που το καθιστούν αντάξιο του αντρικού.

Χαρακτηριστικό ήταν ότι στην εκδήλωση τιμήθηκε γενικά η φύση της γυναίκας που μέσα από την πάροδο του χρόνου, απέδειξε περίτρανα πως διεκδικεί τον τίτλο του ισχυρού φύλου, καθώς ο ρόλος της επεκτείνεται ολοένα και σε περισσότερους κλάδους. Η βράβευση αφορούσε γυναίκες που έχουν καταξιωθεί μέσα από συγκεκριμένες πράξεις τους  στην πόλη των Τρικάλων –και όχι μόνο- και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.

Ποιες βραβεύτηκαν

Στον χώρο της κοινωνικής δράσης και προσφοράς βραβεύτηκε η κ. Ντίτα Μπονώτη, Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Φίλες της Αγάπης» και η κ. Ελένη Καιμά Πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ «Αρωγή»

Στον χώρο της πνευματικής και πολιτιστικής δράσης η κ. Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου, πιανίστρια και σολίστ με διεθνή καριέρα,  η κ. Τούλα Τίγκα συγγραφέας, που εκείνη τη στιγμή παρουσίαζε το νέο της βιβλίο στο Μουσείο Τσιτσάνη και η κ Τασία Κασσιώλα, μουσικός – μαέστρος.

Στον χώρο της οικονομίας και επιχειρηματικότητας η κ Μαρία Γαδετσάκη Χορογράφος – Ιδιοκτήτρια της Σχολής Χορού Dancespace, η κ. Πέννυ Καρανάσιου Επιχειρηματίας, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Δικτύου Μεταφραστικών Κέντρων «Ερμηνεία», η κ Δήμητρα Τσάμη Εμπόριο Ενδυμάτων, η κ Αμαλία Μακρή Υπεύθυνη Πωλήσεων και μέτοχος της «Spacesonik», η κ. Ζωή Ζαραμπούκα ιδιοκτήτρια ΒΙΟΣΑΛ ΕΠΕ, οι αδελφές Αθηνά, Δήμητρα και Γεωργία Διβάνη Τυροκομικά προϊόντα, και οι αδελφές Ιωάννα, Ζωή και Αθανασία Καρρά κτηνοτρόφοι.

Ωστόσο ξεχωριστή ήταν η βράβευση της Γυναίκας της Χρονιάς, η οποία συνέβαλε στην προβολή της πόλης των Τρικάλων, όχι μόνο εντός αλλά και εκτός Ελλάδας και δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την Χειρουργό Μαστού κ. Καναρά Μαρία, η οποία είναι υπεύθυνη του Ιατρείου Μαστού του ΓΝΤ, αλλά και Πρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρίας παρατήματος Τρικάλων.