Σάββατο 18.01.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σύσκεψη από την “Ανοιξη” – Καταγγελία από το ΚΚΕ για τις πλημμύρες

24.05.2016

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν Τρικάλων «Η Άνοιξη»,οι Αγροτικοί Σύλλογοι Φαρκαδόνας, Κεραμιδίου, και Πελλιναίων καλούν τους αγρότες της περιοχής σε σύσκεψη στο Ζάρκο την Τετάρτη 25/05/2016 και ώρα 8:00μμ στο καφενείο « Νικατσιός», για την αντιμετώπιση των προβλημάτων- καταστροφών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών.

Το ΚΚΕ

«Αντιπροσωπεία της Τ.Ε. Υπαίθρου Τρικάλων του ΚΚΕ επισκέφθηκε και συζήτησε με αγρότες σε χωριά του δήμου Φαρκαδώνας που επλήγησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες που επικράτησαν στον νομό.

Χιλιάδες είναι τα στρέμματα σε όλες τις φυτικές καλλιέργειες που κατεστράφησαν ολοσχερώς ή έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά σε όλο το Νομό Τρικάλων.

Οξυμμένο είναι το μέγεθος της καταστροφής στα Παραπήνεια χωριά και ιδιαίτερα σε χωριά του δήμου Φαρκαδώνας , όπου για ακόμη μια φορά από τον όγκο των νερών που έπεσαν στους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας πλημμύρησαν και κατεστράφησαν ολοσχερώς μεγάλα μέρη των καλλιεργειών.

Για ακόμη μια φορά οι αγρότες είδαν την καταστροφή των κόπων τους από την εγκληματική αδιαφορία της πολιτείας απέναντι στο χρόνιο και δίκαιο αίτημά τους για άμεσα και αναγκαία αντιπλημμυρικά και εγγειοβελτιωτικά μέτρα προστασίας των καλλιεργειών.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει και τονίζει ότι πρέπει να σταματήσει η κοροιδία και η αδιαφορία των κυβερνητικών και των άλλων θεσμικών παραγόντων, που ενώ γνωρίζουν τα προβλήματα και τα αιτήματα των αγροτών για χρόνια τώρα, δεν κάνουν τίποτε και ρίχνουν το <<ανάθεμα>> στα καιρικά φαινόμενα για να καλύψουν την απραξία τους.

Τους καλούμε να σκύψουν στο πρόβλημα και να πάρουν άμεσα όλα τα αναγκαία και απαραίτητα αντιπλημμυρικά και εγγειοβελτιωτικά μέτρα προστασίας των καλλιεργειών που ζητούν οι αγρότες του Νομού.

Να καταγραφούν οι ζημιές σε όλες τις καλλιέργειες, άμεσα και δίκαια να αποζημιωθούν στο 100ο/ο της ζημιάς οι πληγέντες αγρότες.

Καλούμε τους αγρότες συσπειρωμένοι μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους πλάι στα άλλα αιτήματα που διεκδικούν, να απαιτήσουν εδώ και τώρα μέτρα προστασίας της παραγωγής τους από τέτοια φαινόμενα, όπως και την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ για άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις και στο 1000/0 της ζημιάς.

Ως ΚΚΕ είμαστε στο πλευρό των αγροτών, και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για την ανάδειξη και διεκδίκηση μέτρων τόσο στην Βουλή, όσο και στα άλλα θεσμικά όργανα, αλλά και με πρωτοβουλίες μέσα από το αγροτικό κίνημα».