Δευτέρα 25.05.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Άρχισαν τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων

14.07.2015

Του Χρήστου Κοντού

Μπορεί η Παναγιώτα Δριτσέλη να έγινε πρώτο θέμα την περασμένη εβδομάδα στα τηλεοπτικά κανάλια με το κλάμα και την φράση της «πως θα σηκώσω αυτό το ηθικό βάρος» ακούγοντας τα εξ αμάξης από πολλούς συντρόφους της, το πρόβλημα δεν είναι ούτε μικρότερο ούτε λιγότερο και για τους άλλους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Τρικάλων.

Ηδη τα όργανα άρχισαν και οι πρώτες βολές από τους συντρόφους τους ήρθαν. Μάλιστα προφανώς με αφορμή τις δηλώσεις του, ο Σάκης Παπαδόπουλος δέχθηκε το πρώτο δημόσιο σχόλιο από τον συνυποψήφιο του Δημήτρη Καπέλα: Απ’ όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω τα όργανα και οι διαδικασίες του κόμματος δεν έχουν ακόμη συγκληθεί…..Γι’ αυτο λοιπόν, και μέχρις ότου αυτά συγκληθούν καλά θα κάνουν κάποιοι να σιωπούν !!.
Εκεί θα κριθούν τα πάντα και προπάντων.. ποιοι παραμένουν συνεπείς και ποιοι όχι με τις συνεδριακές και άλλες κομματικές αποφάσεις… διαχρονικά!

ΥΓ: Όπως και ποιοι αγωνιστήκαν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ για το ΟΧΙ και ποιοι ρίξαν λευκή πετσέτα πριν το δημοψήφισμα!!

«Ο Σάκης Παπαδόπουλος για το μόνο που φαίνεται πως νοιάζεται είναι αν θα παραμείνει πρόεδρος ή όχι της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου, την ίδια ώρα που τα νοσοκομεία δεν έχουν ούτε κωλόχαρτο, την ίδια ώρα που στα Τρίκαλα οι κλινικές βάζουν η μια μετά την άλλη λουκέτο. Ο κ. Παπαδόπουλος που δήλωσε πως «βεβαίως και πρέπει να παραιτηθούν οι κ.κ. Λαφαζάνης και Στρατούλης, εφόσον δεν μπορούν να εφαρμόσουν το πρόγραμμα». Μόνο που ο κ. Παπαδόπουλος που βρήκε συμπαραστάτη τον… Ταμήλο, δεν ανέφερε πως το πρόγραμμα «φέρει την υπογραφή» της κόρης του ως συμβούλου του υπ. Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου», έλεγε στον «Ε.Π.», στέλεχος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, που μάλιστα υποσχέθηκε πως μέσα στην εβδομάδα θα βγει να μιλήσει ανοιχτά.
Σε καθόλου καλύτερη δεν μοίρα είναι και ο βουλευτής Χρήστος Σιμορέλης, που και ο ίδιος φαρμακοποιός και μόλις πριν λίγες μέρες υποστήριξε πως κανείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ψηφίσει νομοθετική ρύθμιση που θα απελευθερώνει την πώληση των ΜΗΣΥΦΑ. Μάλιστα αυτό είναι και που θα βαρύνει αρκετά στην στάση των συναδέλφων του απέναντί του, αφού στο νέο μνημόνιο… όσα καταδίκαζε καλείται να τα ψηφίσει.

ΟΧΙ των… αντιμνημονιακών

Πέραν όμως των βουλευτών με την πλάτη στον τοίχο είναι και η Ν.Ε. Τρικάλων… που ξέχασε να συνεδριάσει την ώρα μάλιστα που βγαίνουν ανοιχτά με αφίσα και λένε: ΟΧΙ στο νέο μνημόνιο, εξοντώνει το λαό, εξευτελίζει την αριστερά, εξοντώνει τα κινήματα, στην οποία υπογράφουν η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων, οι Ροσονέρο, ο συνδυασμός Φυσάει Κόντρα και το Δίκτυο Αλληλεγγύης για Ολους.

Πάντως το διακύβευμα στους χώρους κοινωνικής δικτύωσης για τους Τρικαλινούς βουλευτές είναι σε γενικές γραμμές: «Αλήθεια κ. βουλευτές ποια η διαφορά σας με τους δεξιούς συναδέλφους των Τρικάλων; Μνημόνια ψήφισαν και οι κ. Βλαχογιάννης, Σκρέκας και Ταμήλος, μνημόνιο και μάλιστα με τους πιο επαχθείς όρους θα ψηφίσετε και εσείς. Τους δικούς τους διόριζαν σε θέσεις κλειδιά, το ίδιο επιχειρείτε να κάνετε κι εσείς».