Κυριακή 21.04.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ολοταχώς σε νέα διάσπαση οδηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ

24.02.2024 /

Εκρηκτική ήταν η ατμόσφαιρα στην αρένα του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, όταν στο βήμα βρέθηκε η Αντιπρόεδρος της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία όπως και αναμενόταν, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της. Ακολούθησε απάντηση από τον Στέφανο Κασσελάκη. Δείτε το βίντεο με τις παρεμβάσεις και των δύο:

«Εκλογή αρχηγού όπως ακριβώς προβλέπει το καταστατικό του κόμματος», τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη, σε συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους, στο πλαίσιο του 4ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και αφού είχε ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά της.

Η κυρία Γεροβασίλη, άφησε μία αιχμή κατά του Στέφανου Κασσελάκη, λέγοντας ότι στη δική του σύντομη απάντηση στην ομιλία της, «έκανε μία παράλειψη, δεν είπε ότι η εκλογή θα γίνει όπως προβλέπει το καταστατικό, όπως έγινε και στην εκλογή του Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια του ιδίου του κ. Κασσελάκη».

Και εξήγησε πως «το καταστατικό προβλέπει ότι η εκλογή αρχηγού γίνεται ένα μήνα μετά την προκήρυξη και ότι θα γίνει με κάλπη».

«Το συνέδριο δεν είναι καταστατικό και δεν μπορεί να αλλάξει τη διαδικασία»

Σημειώνεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, υποδεχόμενος την υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε πως «πρέπει να πάμε το γρηγορότερο δυνατόν σε εκλογές προέδρου στις 10 Μαρτίου και να πάμε υβριδικά (σ.σ. και με κάλπες και ψηφιακά), για να έχουμε τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή. Αυτή είναι η εισήγησή μου προς το συνέδριο, το οποίο θα αποφασίσει».

Από την πλευρά της, η κυρία Γεροβασίλη σημείωσε πως το συνέδριο θα αποφασίσει αύριο, Κυριακή, για το αν τελικά θα γίνει η εκλογή αρχηγού.

Προσέθεσε, όμως, ότι «το συνέδριο δεν είναι καταστατικό και δεν μπορεί να αλλάξει τη διαδικασία εκλογής – δηλαδή το διάστημα του ενός μήνα και ότι γίνεται με κάλπη».

Όσο για τη δέσμευση του Στέφανου Κασσελάκη, την επομένη της εκλογής προέδρου να παραμείνει στο κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος, η Όλγα Γεροβασίλη, ερωτηθείσα για το τι θα πράξει η ίδια, σχολίασε χαρακτηριστικά: «Δεν θεωρώ αναγκαίο να απαντήσω στα αυτονόητα. Το εγγυάται η πορεία μου στην παράταξη».

[fbcomments]