Τετάρτη 28.02.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Λάρισα : Συνελήφθη μητέρα που δεν έστελνε τα παιδιά της στο σχολείο

11.05.2023 /

Mια 37χρονη μητέρα συνελήφθη την Τετάρτη (10/5) από αστυνομικούς του τμήματος Αγίας στην Λάρισα, μετά από συστηματική απουσία των παιδιών της από το σχολείο.

Η γυναίκα συνελήφθη με την κατηγορία της παράβασης του Νόμου 1566/85 που αφορά στη δομή και λειτουργία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η 37χρονη με τα παιδιά της, δεκατριών και επτά ετών αντίστοιχα, μετακόμισε στην Αγιά από την Ελασσόνα, όπου ζούσε, λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία» ο διευθυντής του σχολείου ανησύχησε που δεν έβλεπε στο σχολείο τα παιδιά, τα οποία έλειπαν συστηματικά από την αρχή της σχολικής χρονιάς και ενημέρωσε τις Αρχές.

Η μητέρα αναζητήθηκε και βρέθηκε στην Αγιά, με αστυνομικούς να προχωρούν στη σύλληψή της. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 37χρονη υποστηρίζει ότι επισκέφθηκε τα τοπικά σχολεία για να τακτοποιήσει τα παιδιά της, αλλά δεν βρήκε τους διευθυντές, οπότε δεν ξαναπήγε και σκόπευε να τα στείλει κανονικά από τον Σεπτέμβριο.

Με εισαγγελική εντολή αφέθηκε ελεύθερη, καθότι τα δύο της παιδιά είναι ανήλικα, ενώ σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία.

[fbcomments]