Δευτέρα 23.05.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Συνδικάτο Γάλακτος: Να Αποσυρθεί το Αντεργατικό Νομοσχέδιο-Έκτρωμα

01.06.2021 /

ΑΠΕΡΓΙΑ 10 ΙΟΥΝΗ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 3 ΙΟΥΝΗ

 

Να Αποσυρθεί το Αντεργατικό Νομοσχέδιο-Έκτρωμα

Στα Χέρια των Συνδικάτων η Οργάνωση της Απεργίας

 

Τα Εργατικά Σωματεία των Τρικάλων που υπογράφουμε αυτή την ανακοίνωση αποφασίσαμε να συνταχτούμε κι εμείς στη συγκρότηση ενός πανελλαδικού απεργιακού μετώπου , παίρνοντας την υπόθεση οργάνωσης του Απεργιακού αγώνα στα χέρια μας,  όπως έχουν αποφασίσει οι Ομοσπονδίες μας μαζί με άλλες δεκάδες  Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα σ’ όλη τη χώρα.

Κόντρα στην υπονομευτική στάση της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ που για λογαριασμό κυβέρνησης και εργοδοσίας επιχειρεί με διάφορους τακτικισμούς τη διάσπαση, την  αποδιοργάνωση  και τον αποσυντονισμό της πανεργατικής απάντησης στον αντεργατικό οδοστρωτήρα, ζητώντας … «βελτιώσεις» στο έκτρωμα   Παίρνουμε την υπόθεση οργάνωσης του απεργιακού αγώνα και μετώπου στα Τρίκαλα στα χέρια μας στον αντίποδα της διαλυτικής και συμβιβασμένης κατάστασης του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων, όπου η πλειοψηφία του λειτουργεί ως φερέφωνο της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ και αναμεταδότης της κυβερνητικής προπαγάνδας. Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας για το δυνάμωμα  του απεργιακού μετώπου , την οργάνωση μαζικής και δυναμικής απεργιακής απάντησης στο τερατούργημα και από τα Τρίκαλα, αξιοποιούμε την πείρα μας στην οργάνωση δύσκολων αλλά και μαζικών απεργιακών κινητοποιήσεων , καλώντας κάθε συνάδελφο σε δράση στους χώρους δουλειάς μέσα από το σωματείο του, καλώντας κι άλλα σωματεία των Τρικάλων να πυκνώσουν με απεργιακές αποφάσεις το μέτωπο και να συμμετάσχουν :  στην Απεργία και την

 

u στο Συλλαλητήριο των Σωματείων την

 

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΙΟΥΝΗ , 7μμ ,  στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου.

 

u στην Απεργία & την Απεργιακή Συγκέντρωση

 

                                             ΠΕΜΠΤΗ   10 ΙΟΥΝΗ  10πμ,  στην Κεντρική Πλατεία Τρικάλων  .  

 

Από τις 13 Μάη που δόθηκε στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο, μέχρι και σήμερα, άνοιξε η όρεξη των εργοδοτικών ενώσεων, που απαιτούν πιο άγρια μέτρα ,με το υπουργείο Εργασίας να ανταποκρίνεται άμεσα! Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ , όπως και του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων , αυτό το διάστημα δεν έκανε τίποτα πέρα από το να «ροκανίζει χρόνο» για λογαριασμό κυβέρνησης και εργοδοσίας! Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ έφτασε   ακόμη  και να αναβάλει τη συνεδρίαση της ολομέλειας κατά 5 μέρες κωλυσιεργώντας σκοπίμως , ενώ το προεδρείο  του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων ούτε τηλέφωνο δε σηκώνει στους εκπροσώπους των σωματείων μας !!!. Είναι πλέον καθαρό σε όλους ότι παίζουν ξανά, όπως και στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, το παιχνίδι της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας. Λογαριάζουν, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο !Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη! Ο  διαλυτικός τους σχεδιασμός δε θα περάσει . Αν θεωρούν ότι θα μπερδέψουν , θα ξεγελάσουν , θα διασπάσουν και θα απογοητεύσουν τους εργαζόμενους  με   αλχημείες  και διαχωρισμούς  γύρω από  ημερομηνίες , τους τόπους συγκεντρώσεων , τις πολιτικές –ιδεολογικές – φιλοσοφικές πεποιθήσεις κάθε εργαζόμενου κάνουν λάθος! Η απεργιακή φλόγα  δε σβήνει , αντίθετα φουντώνει!

Τα εργατικά συνδικάτα θα παλέψουμε με όλες τους τις δυνάμεις για να γιγαντωθεί το απεργιακό μέτωπο, για να κλιμακωθεί ο αγώνας, για να πάει στα σκουπίδια το νομοσχέδιο.  Οι εργαζόμενοι μπορούν να πάρουν την υπόθεση της απεργίας και της επιτυχίας της στα δικά τους χέρια.

Κλιμακώνουμε την πάλη, μαζικά και οργανωμένα!

Απευθύνουμε κάλεσμα συγκρότησης ενός μαζικού απεργιακού μετώπου σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, σε κοινή δράση και πάλη εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων, μικρών επαγγελματιών που πλήττονται εξίσου από τη βαρβαρότητα των μέτρων του νομοσχεδίου Χατζηδάκη.

Η απεργιακή συγκέντρωση της 6ης Μάη για την Εργατική Πρωτομαγιά, οι πολύμορφες κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, οι κοινοί αγώνες με υγειονομικούς,  Εκπαιδευτικούς, εμποροϋπαλλήλους, φοιτητές, οι αγώνες για κάθε μεγάλο ή μικρό πρόβλημα, οι προηγούμενες κοινές συσκέψεις και οι απεργίες που συναποφασίστηκαν στο νομό μας με Σωματεία και Συλλόγους του Ιδιωτικού και Δημοσίου, δείχνουν τον δρόμο!

Είναι ώρα ευθύνης για κάθε Σωματείο, για κάθε τίμιο εργαζόμενο

Είναι ώρα να ακυρώσουμε τη νέα προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει τον εργασιακό μεσαίωνα.  Δεν χωράει κανένας εφησυχασμός!

            Είναι ώρα ευθύνης για όλους, είναι η ώρα να ακουστεί δυνατά η φωνή μας ότι δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματα μας και τις διεκδικήσεις που κερδήθηκαν με θυσίες και αγώνες!

Το νομοσχέδιο έκτρωμα δεν διορθώνεται , δεν βελτιώνεται!

Δε χωράει δεύτερη σκέψη , το τερατούργημα στα σκουπίδια!

 

Εργατικά  Σωματεία   Τρικάλων

  • Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών ● Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων
  • Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ● Σωματείο Λογιστών και Βοηθών Λογιστών
  • Παράρτημα Τρικάλων του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου