Σάββατο 18.01.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Επαναπροσδιορίζουν την στάση τους οι συνταξιούχοι

15.05.2016 /

Σον επαναπροσδιορισμό της στάσης τους, μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού προχωρούν οι συνταξιούχοι, καθώς υπογραμμίζουν ότι τίποτα δεν τελείωσε και ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Τρικάλων κ. Ηλίας Ζωγράφος περιμένουμε να συνεδριάσει η ΣΣΟ μέσα στην εβδομάδα και στη συνέχεια, θα προχωρήσουμε σε ενημερωτικές συσκέψεις, ώστε να εξετάσουμε την κατάσταση που διαμορφώνεται από εδώ και στο εξής.

Κατά τον κ. Ζωγράφο το γεγονός ότι ψηφίστηκε το ασφαλιστικό δε σημαίνει ότι όλα τελείωσαν και  πως θα πρέπει να καταργηθεί στην πράξη ο αντιασφαλιστικός νόμος.

«Ο αγώνας για το δίκιο μαζί με το εργατικό κίνημα δεν σταμάτα, όσους αντιλαϊκούς νόμους κι αν ψηφίσουν» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) Τρικάλων κ. Βασίλης Μπαταγιάννης ανέφερε ότι οι επόμενες κινήσεις αναμένεται να αποφασιστούν στο συνέδριο που θα γίνει στην Πάτρα, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ενώ, τόσο ο κ. Ζωγράφος, όσο και ο κ. Μπαταγιάννης χαρακτήρισαν το νέο ασφαλιστικό ό,τι χειρότερο για τους συνταξιούχους, αλλά και για τους εργαζόμενους.

«Το από επτά μήνες κυοφορούμενο έκτρωμα της κυβέρνησης που βάζει ταφόπλακα στον κοινωνικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος λεηλατεί τους σημερινούς συνταξιούχους και τους επόμενους, φτωχοποιεί ακόμα παραπέρα τα λαϊκά στρώματα, καταργεί το ΕΚΑΣ, η φοροεπίθεση στα λαϊκά εισοδήματα αφήνοντας στο απυρόβλητο το κεφάλαιο, μαζί με όλα τα άλλα που σε όλο αυτό το διάστημα ενημερώναμε τους συνταξιούχους ότι θα συμβούν, έγινε νόμος-λαιμητόμος από τους 153 ψήφους των κυβερνητικών βουλευτών» αναφέρουν μεταξύ των άλλων, σε ανακοίνωση τους, οι  Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις και καλούν τους συνταξιούχους όλων των Ταμείων να συσπειρωθούν στα Σωματεία τους και στις Ομοσπονδίες τους.