Σάββατο 29.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών ζητά ο Τσίπρας

26.11.2015

Με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο επικοινώνησε τηλεφωνικά ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας του τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού:

“Σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός Α. Τσίπρας επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας , Πρ.  Παυλόπουλο.  Τον ενημέρωσε για τις επαφές στο εν εξελίξει ταξίδι του σε Ισραήλ και Παλαιστίνη και του ζήτησε τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, μετά την επιστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Ρώμη.”.

Ο κ. Τσίπρας επιστρέφει από το Ισραήλ απόψε το βράδυ, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας , ο οποίος βρίσκεται σε διήμερη επίσκεψη στη Ρώμη, επιστρέφει εν Αθήναις, αύριο το μεσημέρι.

Τούτων δοθέντων, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται , η “πρόσκληση” των αρχηγών κομμάτων στην Ηρώδου Αττικού να γίνει ακόμη και εντός του σαββατοκύριακου, με πιθανότερη ημέρα πραγματοποίησης της συνάντησης, το Σάββατο.

Με ατζέντα το Ασφαλιστικό

Η πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού για πρόσκληση των αρχηγών κομμάτων της αντιπολίτευσης, κυροφορείται εδώ και ημέρες , μπαίνοντας στην τελική ευθεία των μαξιμινών σχεδιασμών, μετά το ψαλίδισμα που επέφερε στην κυβερνητική πλειοψηφία, η απώλεια δύο βουλευτών κατά την ψήφιση του δεύτερου μέρους των προαπαιτουμένων.

Παρότι επισήμως, η ατζέντα του συμβουλίου το οποίο αιτήθηκε ο κ. Τσίπρας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν έχει γνωστοποιηθεί, είναι βέβαιο ότι στο τραπέζι της Ηρώδου Αττικού θα βρεθεί νυν υπέρ πάντων το θέμα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το αίτημα του κ. Τσίπρα για τη σύναξη στο Προεδρικό Μέγαρο αφορά (πρωτίστως) το Ασφαλιστικό καθώς και τις εξελίξεις στην προσφυγική κρίση.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν: Θα επιδιώξουμε τη συναίνεση στο ασφαλιστικό, διότι πρόκειται για μια μεταρρύθμιση που αφορά στα επόμενα (πολλά ) χρόνια αφενός και αφετέρου θα καλέσουμε τους αρχηγούς να συνδιαμορφωθεί μια κοινή θέση έναντι των δανειστών, δεδομένου ότι βρίσκεται εν εξελίξει η διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Το φιάσκο της εκλογής προέδρου στη Ν.Δ, είναι προφανές ότι “τράβηξε” χειρόφρενο στους μαξιμινούς σχεδιασμούς, διότι ο πρωθυπουργός προγραμμάτιζε η πρόσκληση να συμπέσει με την ανάδειξη του νέου “γαλάζιου” προέδρου, όπερ σήμανε “αλλαγή σχεδίου”, όταν διαπιστώθηκε ότι η αλλαγή “φρουράς” στην κορυφή της Ν.Δ, θα τραβήξει σε μάκρος.

Πηγή capital.gr