Δευτέρα 22.07.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Συμμετοχή του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων στους 3ους Διασχολικούς Αγώνες Δημιουργικού Λόγου

08.04.2022 /

Το Σάββατο 2 Απριλίου 2022, το Πρότυπο Γυμνάσιο Αγ. Αναργύρων συνδιοργάνωσε με την Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση τους 3ους Διασχολικούς Αγώνες Δημιουργικού Λόγου Γυμνασίων, με την επιστημονική υποστήριξη του Διαπανεπιστημιακού – Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΠΤΔΕ – ΕΚΠΑ «Ρητορική, Επιστήμες του Ανθρώπου και Εκπαίδευση».
Στους αγώνες συμμετείχε και το 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο Τρικάλων. Η συμμετοχή μας αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς την ολοκλήρωση του κύκλου εξωδιδακτικών δραστηριοτήτων, που θεωρούμε ότι πρέπει να εξασφαλίζει το σχολείο για τα παιδιά, δραστηριότητες εξίσου σημαντικές με τα μαθήματα, καθώς προσφέρουν εμπειρίες και βιωματική γνώση σε τομείς πολύ σημαντικούς για την ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.
Την ομάδα μας αποτέλεσαν ο μαθητής της Γ΄ τάξης Αθανάσιος Καραγεώργος, η μαθήτρια της Γ΄ τάξης Ευαγγελία Παπαγιάννη και ο μαθητής της Β΄ τάξης Ιάσονας-Παναγιώτης Μπέης. Οι μαθητές εκπροσώπησαν επάξια το σχολείο στο αγώνισμα του Αυθόρμητου Λόγου και οι δύο από τους τρεις, δηλαδή ο Αθανάσιος Καραγεώργος και ο Ιάσονας-Παναγιώτης Μπέης προκρίθηκαν στους πέντε (5) καλύτερους ομιλητές, μεταξύ τριάντα τριών (33) διαγωνιζομένων. Θα υπήρχε και τρίτη εκπροσώπηση του σχολείου στον τελικό, αν δεν παρουσιαζόταν στον 2ο γύρο τεχνικό πρόβλημα στον ήχο της μαθήτριας Ευαγγελίας Παπαγιάννη, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να μιλήσει. Πρέπει να τονιστεί ότι μέχρι τον 2ο γύρο ήταν στις πρώτες θέσεις. Τους μαθητές προετοίμασαν ο κ. Δημήτριος Γέρμανος, ΠΕ02 και η κ. Δέσποινα Καραμπατζάκη, ΠΕ02.
Συγχαίρουμε θερμά τους τρεις μαθητές μας για την προσπάθειά τους σε αυτή την πολύ απαιτητική δραστηριότητα, για τον χρόνο που αφιέρωσαν – παρόλο που η συμμετοχή μας εξασφαλίστηκε μόλις τρεις ημέρες πριν από τους αγώνες – κυρίως, όμως, για το ήθος και τις ρητορικές ικανότητες που επέδειξαν σε έναν αγώνα στον οποίο δεν είχε σημασία τόσο η νίκη όσο η συμμετοχή. Ευχόμαστε σε όλους υγεία, προσωπική πρόοδο και πολλές επιτυχίες και στο μέλλον!
Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων
του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων

[fbcomments]