Παρασκευή 21.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Έναρξη χρονιάς για την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Τρικάλων

23.09.2016

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου θα γίνει η πρώτη συνάντηση των εκτελεστών της ΣΟΝΤ και των γονέων τους, για την καινούρια περίοδο.

Αυτή τη χρονιά θα έχουμε τη χαρά, εκτός από τον κ. Κτιστάκη να έχουμε δύο ακόμα αξιόλογους δασκάλους την κα. Σοφία Γιολδάση και τον κ. Βασίλη Σαΐτη.

Η κα Γιολδάση είναι αριστούχος πτυχιούχος Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας και Μουσικής Παιδαγωγικής/ Μουσικολογίας του Τ.Μ.Σ. του Α.Π.Θ. Σπούδασε, επίσης, Διεύθυνση Χορωδίας (Bachelor & Master) στο Conservatorium van Amsterdam της Ολλανδίας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της παρακολούθησε μαθήματα διεύθυνσης ορχήστρας με τους Jos Vermunt και Sam ten Velden και διηύθυνε συναυλίες με έργα όπως τα Carmina Burana του Orff, η St. Nicolas Cantata του Britten, κ.ά. Από το 2011 μέχρι το 2013 διηύθυνε την μικτή χορωδία Arnold Schönberg Kamerkoor στο Leiden. Εργάστηκε με παιδιά και νέους ως μαέστρος της Παιδικής Χορωδίας Nieuw Amsterdams Kinderkoor (2011-2014) με την οποία εμφανίστηκε στις σημαντικότερες αίθουσες συναυλιών της Ολλανδίας και ηχογράφησε για τις Universal Music / Deutsche Grammophon και την Ολλανδική Ραδιοφωνία & Τηλεόραση. Η Σοφία καλείται συχνά να διδάξει σε master classes, σεμινάρια και workshops σε Ελλάδα, Τουρκία και Ολλανδία. Από τον Νοέμβρη του 2015 διευθύνει την Παιδική Χορωδία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσ/νίκης.

Ο κος Σαΐτης κατέχει, από το 2002, τη θέση του Α’ Κορυφαίου στα βιολοντσέλα στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Σπούδασε τσέλο στη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου αποκτώντας τα πτυχία Bachelor of Music (2000) και Master of Music (2003). Για πέντε χρόνια (1995-1999) εκπροσώπησε, κατόπιν πανευρωπαϊκού διαγωνισμού, την Ελλάδα στην Ορχήστρα Νέων

Ευρωπαϊκής Ένωσης, την τελευταία χρονιά ως α’ κορυφαίος, και εμφανίστηκε σε ιστορικές αίθουσες όπως η Φιλαρμονική στο Βερολίνο και το Royal Albert Hall στο Λονδίνο. Ως σολίστ εμφανίζεται τακτικά με τις σημαντικότερες ελληνικές ορχήστρες. Έχει δώσει ρεσιτάλ και έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα, την Αγγλία και τη Γαλλία. Είναι μέλος του disson Art ensemble, με το οποίο έχει περιοδεύσει σε Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία, Δανία, Ισπανία και Ελβετία.

Την Κυριακή επομένως, στις 12:00 στη Δωροθέα Σχολή θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τους νέους δασκάλους, να συζητήσουμε το πρόγραμμα και τις εκδηλώσεις της νέας περιόδου και να κάνουμε την πρώτη μας πρόβα.

Για την Διοικούσα Επιτροπή της ΣΟΝ

Μαίρη Μητσοπούλου

Διοικητική Διευθύντρια της ΣΟΝΤ