Τετάρτη 22.09.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σύλληψη δύο αστυνομικών για παράνομα τυχερά παιχνίδια

22.12.2020 /

Δικογραφία με τη διαδικασία του αυτοφώρου σχηματίστηκε σε βάρος δύο αστυνομικών από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Μαζί με έξι άλλα άτομα εντοπίστηκαν μέσα σε καφενείο στα νότια προάστια και συγκεκριμένα στην Ηλιούπολη όπου συμμετείχαν σε τυχερά παιχνίδια το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (19.12.2020).

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν διάφορα χρηματικά ποσά, ενώ στο καφενείο και στην οικία του ιδιοκτήτη, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 9.047 φυσίγγια πυροβόλων όπλων, διαφόρων διαμετρημάτων και τύπων, τρεις συσκευασίες με περίπου 3 κιλά πιθανόν πυρίτιδα, πιστόλι, περίστροφο και μαχαίρι, 19  γεμιστήρες πυροβόλων όπλων και πολεμικών τυφεκίων, 125 κροτίδες και 4 καπνογόνα,

Δύο  στρογγυλά τραπέζια κ.λπ. είδη διεξαγωγής παιχνιδιών και χρηματικά ποσά.

Όπως διαπιστώθηκε οι αστυνομικοί που ήταν εντός υπηρεσίας είχαν σταθμεύσει το υπηρεσιακό όχημα που χρησιμοποιούσαν, κοντά στο καφενείο.

Επιπλέον, περίπου 4 κιλά εκρηκτικών που είχε ένας από τους αστυνομικούς στο σπίτι του, προσπάθησε να πετάξει σε κάδο απορριμμάτων ο πατέρας τους αλλά συνελήφθη.

Για τα άτομα που συνελήφθησαν σχηματίστηκε δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ενώ τους επιβλήθηκαν και τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα, για παραβίαση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Παράλληλα με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι δύο αστυνομικοί που υπηρετούν στο τμήμα εκρηκτικών τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παράλληλα σε βάρος τους διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.