Τετάρτη 29.09.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Συλλυπητήρια μηνύματα για την απώλεια του μακαριστού Μητροπολίτου πρ. Τρίκκης και Σταγών κυρού Αλεξίου

08.12.2020 /

Δήμος Τρικκαίων:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων για την εκδημία του Μητροπολίτη πρ. Τρίκκης και Σταγών κυρού Αλεξίου

Τη θλίψη του εκφράζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων για την εκδημία του Μητροπολίτη πρ. Τρίκκης και Σταγών κυρού Αλεξίου. Σε έκτακτη διά περιφοράς συνεδρίασή του την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020, ομόφωνα τα μέλη του εξέδωσαν ψήφισμα που αφορά στην απώλεια του ιεράρχη. Το ψήφισμα τονίζει ότι το Σώμα αποφάσισε:

  1. Να εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην Ιεραρχία της Εκκλησίας, στον Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο, στους Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και στους συγγενείς του, αναγνωρίζοντας το σπουδαίο έργο του Ποιμενάρχη, που υπηρέτησε με πραότητα, σεμνότητα, αξιοπρέπεια και μεγαλοψυχία όλους τους συμπολίτες μας και ανέπτυξε πολύπλευρο πνευματικό, κοινωνικό, φιλανθρωπικό και ιεραποστολικό έργο, το οποίο αποτελεί παρακαταθήκη, φάρο και οδηγό μας.
  2. Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών και στους συγγενείς του.
  3. Να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στα δημοτικά καταστήματα του Δήμου την ημέρα της εξόδιου ακολουθίας.
  4. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
  5. Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου.

 

Θεόδωρος Νημάς, δ.φ. Επίτ. πρόεδρος του Φ.Ι.ΛΟ.Σ. :

Στον κοιμηθέντα Μητροπολίτη της καρδιάς μας

Γέροντα Αλέξιο

 

Η θλιβερή είδηση της κοιμήσεως του μακροβιότερου (21.10.1981-21.9.2015) μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών γέροντος Αλεξίου, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε γενική θλίψη στους κατοίκους του Ν. Τρικάλων, αφού ο μεταστάς άφησε πλουσιότατο και σπουδαίο έργο, ήταν κοντά στο ποίμνιό του, συνεργαζόταν με τους επιστημονικούς  φορείς των Τρικάλων και ήταν πολύ κοινωνικός και αγαπητός.

Η παρουσία του ως Μητροπολίτη στα Τρίκαλα συμπίπτει με την θητεία μου ως προέδρου στο Δ.Σ. του Φιλολογικού, Ιστορικού, Λογοτεχνικού Συνδέσμου (Φ.Ι.ΛΟ.Σ.) Τρικάλων. Με την ιδιότητά μου αυτή είχα καλή και εποικοδομητική συνεργασία μαζί του. Πάντα είχε ανοιχτή την πόρτα του γραφείου του, άκουγε με κατανόηση και στο μέτρο του δυνατού βοηθούσε. Ο Φ.Ι.ΛΟ.Σ. τον είχε πάντα θερμό συμπαραστάτη και αρωγό, ιδίως στη διοργάνωση των επιστημονικών συνεδρίων του. Παρίστατο στις εκδηλώσεις του, παρακολουθούσε και εκτιμούσε το έργο του.

Ο μακαριστός Αλέξιος με ιδιαίτερη αγάπη έθεσε στη διάθεσή μου το αρχείο της Ιεράς Μητροπόλεώς του και διευκόλυνε πάντα και παντοιοτρόπως τις έρευνές μου για την ιστορία και τα μνημεία του Ν. Τρικάλων. Χωρίς τη βοήθειά του η ολοκλήρωση των κυριοτέρων μελετών μου θα ήταν αδύνατη. Διάβαζε τα αποστελλόμενα βιβλία και απαντούσε, γραπτώς και τηλεφωνικώς. Ήταν πράγματι ένας πραγματικός και ξεχωριστός ποιμενάρχης. Ήταν ο Μητροπολίτης της καρδιάς μας. Αιωνία η μνήμη του.

 

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ & ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ:

Το Δοικητικό συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων και Μικρασιατών νομού Τρικάλων εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για την κοίμηση του τ.Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών Αλεξίου, ο οποίος πάντα στεκόταν αρωγός στις δράσεις του συλλόγου μας.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη.

Μετά τιμής για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                        Η Γραμματέας

Αποστολίδης Κοσμάς                                          Παπαδοπούλου Νόπη

 

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ:

Ο Εμπορικός κόσμος των Τρικάλων με θλίψη και πόνο καρδίας αποχαιρετά έναν εμπνευσμένο Ιεράρχη, έναν σπουδαίο εκκλησιαστικό άνδρα, έναν αξιαγάπητο άνθρωπο, έναν στοργικό πατέρα. Ο Μακαριστός Μητροπολίτης πρώην Τρίκκης και Σταγών κυρός Αλέξιος στα χρόνια της λαμπρής Αρχιερατείας του στάθηκε δίπλα μας, αλληλέγγυος στα προβλήματά μας, δυναμικός στην διεκδίκηση των δικαίων μας. Θα τον ευγνωμονούμε και θα τον μνημονεύουμε πάντα με πολλή αγάπη και σεβασμό. Αιωνία αυτού η μνήμη. 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων μετά τη θλιβερή είδηση της Κοίμησης του Μητροπολίτου πρώην Τρίκκης και Σταγών Κυρού Αλεξίου εκφράζοντας τη βαθιά θλίψη  για την απώλειά του, συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε τα εξής:

  • Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στο ποίμνιο, στον διάδοχό του κ. Χρυσόστομο και στην οικογένειά του
  • Να διαθέσει ένα ποσό σε ευαγή ιδρύματα, στη μνήμη του.        

Για το Δ.Σ του Αστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων

  Ο Πρόεδρος                                          Ο Αντιπρόεδρος

Δημήτρης Ιωάννου                                      Στέργιος Βουτσελάς

Δήλωση προέδρου Αστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων Δημήτρη Ιωάννου: «Η είδηση της κοίμησης του αγαπημένου Μητροπολίτου πρώην Τρίκκης και Σταγών Κυρού Αλεξίου, σκόρπισε θλίψη στην οικογένεια του Αστικού ΚΤΕΛ. Ήταν η πάντα κοντά μας και είχε ανοιχτή την πόρτα του οποιαδήποτε στιγμή. Προσωπικά για μένα ήταν ένας πνευματικός πατέρας που με βοήθησε τα μέγιστα στα πρώτα μου βήματα ενασχόλησης με τα διοικητικά του Αστικού ΚΤΕΛ. Ο Θεός να τον αναπαύει».