Κυριακή 03.12.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ανάσα αξιοπρέπειας και από δεκάδες Τρικαλινούς

11.02.2015

Για «ανάσα αξιοπρέπειας» και στα Τρίκαλα διεκδικούν αυτή την ώρα δεκάδες Τρικαλινοί πολίτες στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, στέλνοντας έτσι το μήνυμα στους εταίρους που συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες.

Νέες συγκεντρώσεις «ενάντια στους εκβιασμούς των δανειστών» πραγματοποιούνται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, με αφορμή την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup. Στην Αθήνα η κεντρική συγκέντρωση είναι στο Σύνταγμα, όπου δίνουν το παρών χιλιάδες πολίτες, και στη Θεσσαλονίκη στον Λευκό Πύργο.

Στην ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές αναφέρουν:

«Την Πέμπτη στείλαμε ένα πρώτο μαζικό μήνυμα απέναντι στους εκβιασμούς. Συνεχίζουμε. Να πάρουμε την σκυτάλη και να σηκώσουμε το γάντι! Ήρθε η ώρα να πάρει και ο λαός την υπόθεση της ανατροπής στις πλάτες του. Να υψώσουμε το ανάστημά μας και να στείλουμε ένα παλλαϊκό μήνυμα ενάντια στη λιτότητα και τα μνημόνια, υπέρ της δημοκρατίας και της προκοπής. Να μη μασήσουμε στους εκβιασμούς της ΤΡΟΙΚΑ και των υποστηρικτών τους στην Ελλάδα, ολιγαρχία, καναλάρχες».

«Ήρθε η ώρα» προσθέτουν «να φοβηθούν αυτοί και να ακούσουν δυνατά τη φωνή μας. Επιλέγουμε την αξιοπρέπεια και ζητάμε για εμάς και τους λαούς όλης της Ευρώπης μια μεγάλη ανάσα αλλαγής. Καλούμε όλους τους λαούς της Ευρώπης να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στον αγώνα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. Θα νικήσουμε».

 

[fbcomments]