Κυριακή 19.01.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου

19.07.2017 /

Να υπερασπιστούμε τις δημοκρατικές ελευθερίες!
Αλληλεγγύη στην Ηριάννα και τον Περικλή.
Η χθεσινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Αθηνών, το οποίο με ψήφους 3-2 απέρριψε την αίτηση αναστολής της ποινής της Ηριάννας Β.Λ. και του Περικλή Μ., προκάλεσε οργή και αγανάκτηση.
Είναι φανερό ότι πρόκειται για μια εκδικητική και αστήρικτη απόφαση, η οποία προσβάλει τις δημοκρατικές ελευθερίες και το περί δικαίου αίσθημα του λαού μας.

Δεν είναι όμως και ανεξήγητη: Σε μια περίοδο έντασης της επίθεσης των ιμπεριαλιστών, του κεφαλαίου, της αστικής τάξης και των κυβερνήσεων της, το σύστημα θέλει να έχει την δυνατότητα να σέρνει με οποιαδήποτε δικαιολογία ανθρώπους στα δικαστήρια για τις πολιτικές τους επιλογές ή για τις σχέσεις τους.

Απέναντι σε μια τέτοια πολιτική, μόνο η μαζική πάλη και το οργανωμένο λαϊκό κίνημα μπορεί να μπει φραγμός, να υπερασπιστεί τα θύματα της, να διεκδικήσει λαϊκές ελευθερίες και δικαιώματα. Γιατί σήμερα η Ηριάννα και ο Περικλής αύριο μπορεί να είναι ο κάθε ένας από εμάς.

Η Τ.Ο. Τρικάλων του ΚΚΕ (μ-λ) καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους νέους, τον λαό της πόλης στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 19 Ιουλίου και ώρα 8:00 μ.μ. στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου.