Πέμπτη 09.04.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα Τρίκαλα για τον “Μαρινόπουλο”

04.07.2016 /

Εργατικά σωματεία, Ε.Αγώνα, σωματεία των Ε.Β.Ε., Συνταξιουχικά, του Ν.Τρικάλων, διοργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας στήριξη και αλληλεγγύης  στους εργαζόμενους των εταιριών «Μαρινόπουλος» την Τρίτη   5  Ιουλίου  στις 7.30 μ.μ. στην Πλατεία «ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ» Τρικάλων.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο αγώνα των εργαζομένων  των εταιρειών ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, που βρίσκονται αντιμέτωποι με την απειλή της ανεργίας και της απληρωσιάς.

Στηρίζουμε τα αιτήματά τους, όπως αυτά εκφράζονται από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων στο Νομό μας, τις Επιτροπές Αγώνα και τα Κλαδικά τους Σωματεία για διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, για να ικανοποιηθούν με απόλυτη προτεραιότητα πρώτα οι απαιτήσεις των εργαζομένων κι όχι των τραπεζών, για να μην απολυθεί κανείς, να μην εξαναγκαστεί σε παραίτηση ή οικειοθελή αποχώρηση, για να μην οδηγηθούν στην ανεργία 12.000 εργαζόμενοι.

 Να πληρωθεί κανονικά ο Ιούνης και να καταβληθεί το επίδομα άδειας (και τα δύο δεν έχουν καταβληθεί ως τις 30 Ιούνη!!).

Να μη χαθεί καμία θέση εργασίας και σε περίπτωση πτώχευσης της εταιρείας να αποκτήσουν οι εργαζόμενοι προτεραιότητα έναντι των πιστωτών της εταιρείας.

Δεν πάει άλλο! Δεν θα δεχτούμε νέες θυσίες.

Ειδικά τώρα που κρέμεται από πάνω μας  η μεγάλη απειλή της ανεργίας, της απληρωσιάς, της χειροτέρευσης των όρων εργασίας δεν υποχωρούμε ούτε σπιθαμή από τις ανάγκες και τα δικαιώματα μας.

Έχει εξαντληθεί η υπομονή μας!

Με συνθήματα μας: «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη» στέλνουμε  μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουμε παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων, όπως αυτά που σχεδιάζει η εταιρεία με την ανοχή ή και τη στήριξη της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας του επιχειρησιακού Σωματείου!

Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο ο γ.γ.  του υπουργείου Εργασίας, όσο και η πλειοψηφία στο Επιχειρησιακό Σωματείο αναπαραγάγουν αυτούσια την επιχειρηματολογία της εργοδοσίας και καλλιεργούν τον εφησυχασμό στους εργαζόμενους, ενώ έχει ανοίξει ο «ασκός του Αιόλου» για τα εναπομείναντα δικαιώματά τους.

Η προσωρινή προστασία για τους εργαζόμενους στις εταιρείες «Μαρινόπουλος» με  διάρκεια δύο μήνες, δηλαδή μέχρι τον Σεπτέμβρη, σε καμιά περίπτωση δεν διασφαλίζει τους εργαζόμενους από νέες περικοπές μισθών, απολύσεις, ανατροπές σε δικαιώματα, αφού στόχος της εργοδοσίας είναι η «εξυγίανση», που σημαίνει νέο γύρο επίθεσης σε βάρος τους.

Ενώνουμε τη φωνή μας στο αίτημα για σταθερή δουλειά, με δικαιώματα, για κάλυψη των σύγχρονων αναγκών όλων των λαϊκών στρωμάτων και των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, για μέτρα προστασίας όλων των ανέργων.

Καλούμε τα Δ.Σ. των Σωματείων, συλλόγους του κινήματος, με αποφάσεις του να συμμετέχουν στην διαμαρτυρία, να προσφέρουν πολύμορφη στήριξη και την αλληλεγγύη σε όλους στους εργαζόμενους των εταιρειών «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ».

 

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων,

Συνδικάτο Οικοδόμων &  Συναφών Επαγγελμάτων,

Σωματείο Λογιστών &  Βοηθών Λογιστών,

Επ. Αγώνα «ΤΡΙΚΚΗ»,

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων(Σ.Υ.Π.Ε.Τ.), Κλαδικό Σωματείο Γάλα-Τρόφιμα-Ποτά Ν. Τρικάλων,

Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων(μέλος ΟΓΕ),

Σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α.,

Σωματείο Ψυκτικών,  Σωματείο Ξυλουργών,

ΕΒΕ Καλαμπάκας,   ΕΒΕ Φαρκαδώνας,

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη».