Παρασκευή 22.10.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σχολές: Μας μοιράζουν καθρεφτάκια και κοιμόμαστε

02.04.2018

Του Χρήστου Κοντού

Στάχτη στα μάτια των Τρικαλινών… ή αν θέλετε καθρεφτάκια για ιθαγενείς είναι η νέα κατανομή των σχολών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αφού η κατάργηση της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και η δημιουργία της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής, Φυσικοθεραπείας και Διαιτολογίας, είναι απλά μια φούσκα.

Σύμφωνα με την πρόταση του Πανεπιστημίου που κατατέθηκε στο υπουργείο Παιδείας, πρόκειται απλά για την διοικητική ένταξη των τμημάτων Φυσικοθεραπείας, που αυτή τη στιγμή έχει έδρα τη Λαμία και εκεί θα παραμείνουν οι φοιτητές, καθώς και της Διαιτολογίας που έχει έδρα την Καρδίτσα και που φυσικά δεν θα μετακινηθεί από εκεί.

Απλα τα μεγάλα λόγια των Τρικαλινών βουλευτάδων του ΣΥΡΙΖΑ και οι υποσχέσεις του υφυπουργού «Δεν θα επιβάλλουμε δεδομένα για τα οποία δεν θα υπάρχει συναίνεση» και που ακόμη ηχούν στα αυτιά μας ΗΤΑΝ ΨΕΜΑΤΑ.

Η πραγματική αλήθεια είναι πως εμείς απλά αλλάξαμε όνομα, δεν έχουμε κερδίσει το παραμικρό, εκτός των σχολών διετούς φοίτησης, εκ των οποίων κάποια υπήρχαν και σήμερα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπ. Παιδείας: Τα τμήματα και οι Σχολές,   κατανέμονται ως εξής: Τρεις  Σχολές στο Βόλο, τρεις στη Λάρισα, και από μία σε Τρίκαλα και Λαμία.

Όσον αφορά στα Τμήματα, προτείνεται να υπάρχουν:14 Τμήματα στο Βόλο (σήμερα 12), 10 στη Λάρισα (σήμερα 2), 1 στα Τρίκαλα (σήμερα 1 αφορά στο ΤΕΦΑΑ), 4 στην Καρδίτσα (σήμερα 1), και  5 στη Λαμία (σήμερα 2).

Για άλλη μια φορά χάσαμε το παιχνίδι και αυτή τη φορά αν δεν αλλάξει κάτι μέσα από το ίδιο το υπουργείο τότε οι υπεύθυνοι έχουν ονοματεπώνυμο: Σάκης Παπαδόπουλος, Παναγιώτη Δριτσέλη, Χρήστος Σιμορέλης και Δημήτρης Παπαστεργίου (για την αδράνεια του τόσα χρόνια ο τελευταίος).