Σάββατο 19.06.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σχολεία: Στις 18 Ιανουαρίου η Γ’ Λυκείου και μετά οι υπόλοιπες τάξεις

04.01.2021 /

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του alfavita.gr, εκτός από την εισήγηση για το άνοιγμα των δημοτικών στις 11 Ιανουαρίου, προέβη σε προτάσεις για το γυμνάσιο και το λύκειο. Το σχέδιο για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση προβλέπει «κλιμακωτό» άνοιγμα στις 18 Ιανουαρίου και στις 25 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως η βασική πρόταση προβλέπει να επιστρέψουν αρχικά στις αίθουσες οι μαθητές της Γ΄Λυκείου στις 18 Ιανουαρίου, ενώ στις 25 θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου, αν φυσικά τα επιδημιολογικά δεδομένα επιτρέψουν τη συγκεκριμένη απόφαση.

Διχογνωμία, άλλωστε, υπάρχει ανάμεσα στους ειδικούς αλλά και εντός των κόλπων του Υπουργείου Παιδείας για το αν θα ανοίξει πρώτα η Γ’ Λυκείου και έπειτα οι υπόλοιπες τάξεις ή το αντίθετο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας έχει καταρτίσει ένα σχέδιο για μαζικά τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, με έμφαση στους μαθητές του Λυκείου, που θεωρείται ότι συμβάλλουν περισσότερο στην εξάπλωση του κορονοϊού.

Η νεότερη πληροφορία είναι πως τα τεστ θα προσανατολιστούν στους μαθητές του Λυκείου και συγκεκριμένα μόνο στους μαθητές της Γ’ Λυκείου.

Θυμίζουμε πως η κυβέρνηση το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε είχε εκδηλώσει την πρόθεσή της να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στις 11 Ιανουαρίου, ένα ενδεχόμενο που «ακυρώνεται» από την ίδια την πραγματικότητα.

Μ. Θεοδωρίδου: Πότε θα εμβολιαστούν οι εκπαιδευτικοί

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μ. Θεοδωρίδου αποκάλυψε ότι προτεραιότητα έχουν οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν σε δομές ειδικής εκπαίδευσης. Θα ακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η κ. Θεοδωρίδου είπε ότι οι εκπαιδευτικοί θα εμβολιαστούν παράλληλα με τις μικρότερες ηλικίες γενικού πληθυσμού που έχουν όμως υποκείμενα νοσήματα.