Δευτέρα 28.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σχετικά με τη συνέντευξη τύπου του συλλ. γυναικών Ν.Τρικάλων

03.03.2016

8 ΜΑΡΤΗ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

afisa_ginaikasΗ φετινή 8η Μάρτη να γίνει σταθμός στην κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης. Να γίνει ένα ακόμα σκαλοπάτι για την ενίσχυση της πάλης ενάντια στην πολιτική που στοχεύει τα δικαιώματα στην κοινωνική ασφάλιση, τη μητρότητα, την εργασία, τον ελεύθερο χρόνο

Σήμερα που οι γυναίκες σπρώχνονται στο σπίτι -για να υποκαταστήσουν την κοινωνική πολιτική που είναι υποχρέωση του κράτους-, έχει ενδιαφέρον να θυμηθούμε τις μάχες που δόθηκαν στο παρελθόν ώστε να κατοχυρώσουν οι γυναίκες το δικαίωμά τους στην εργασία αλλά και την ισοτιμία στις εργασιακές σχέσεις. Εργαζόμενες, άνεργες, αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες, μετανάστριες, νέες, ενώνουμε για άλλη μια φορά τη φωνή μας. Παίρνουμε τη σκυτάλη του αγώνα από τις υφάντρες και τις ράφτρες της Ν. Υόρκης, που το Μάρτη του 1857 διεκδίκησαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Σήμερα,συνεχίζουμε τον αγώνα για τη ζωή που μας αξίζει χωρίς να κάνουμε βήμα πίσω! Συνεχίζουμε ασυμβίβαστα στο δρόμο του αγώνα για τη γυναικεία ισοτιμία και τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ -ΑΝ.ΕΛ. μαζί με τους εταίρους της, με τη στήριξη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, μας καλούν να ξεχάσουμε την 5ετή διαφορά στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζόμενων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, την ίδια στιγμή που οι δικές μας απώλειες σε δικαιώματα μεταφράζονται σε κέρδη για τους μεγαλοεπιχειρηματίες-μέσα από την ευέλικτη, ανασφάλιστη και κακοπληρωμένη εργασία με «ημερομηνία λήξης»

Οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών σηκώνουμε ψηλά τη σημαία του οργανωμένου αγώνα και υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας. Σε αυτές τις συνθήκες καμία γυναίκα δεν περισσεύει:                     – Με τη δική μας συμμετοχή στην οργάνωση και την πάλη κόντρα στους εκμεταλλευτές μας εξαρτάται το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.                                                                                       – Από εμάς εξαρτάται αν θα επιτρέψουμε να ζουν τα παιδιά μας με ψίχουλα, αν θα συμβιβαστούμε με τις απανωτές απώλειες σε μισθούς, συντάξεις, στο λαϊκό εισόδημα συνολικά.                                              – Θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια παρακολουθώντας ΝΑΤΟ, Ε.Ε., και την κυβέρνηση να εμπλέκουν το λαοί μας σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που γεννούν κινδύνους για νέα γενικευμένη πολεμική αναμέτρηση στην περιοχή μας;…

Ο Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων, μέσα από την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας βρίσκεται δυναμικά στους αγώνες πλάι στο εργατικό και το λαϊκό κίνημα. Τα τελευταία χρόνια αναβαθμίζει το ρόλο του και ως μέλος τη κοινωνικής συμμαχίας – ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, καταξιώνεται στο χώρο του γυναικείου κινήματος, πυκνώνοντας τις γραμμές του μέσα από τους αγώνες.

Συνεχίζουμε δυναμικά με τις δράσεις μας στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, όπου υπάρχει ανάγκη.

Πρόσφατα βρεθήκαμε στο πλευρό των μεταναστών συγκεντρώνοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, με αξιόλογη συμμετοχή των μελών και των φίλων μας. Η δράση μας αυτή έρχεται να αναδείξει τη δυναμική του λαϊκού εργατικού κινήματος με όρους αλληλεγγύης απέναντι στους λαούς που αγωνίζονται, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την αιτία της δυστυχίας των ανθρώπων αυτών που δεν είναι άλλη από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Το επόμενο διάστημα με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας θα βρεθούμε πλάι στις γυναίκες του μόχθου και των λαϊκών οικογενειών αναδεικνύοντας το πλαίσιο πάλης και τα αιτήματά μας.

Την Τρίτη 8 Μάρτη στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων, με ομιλίες και παρεμβάσεις από εργατικά σωματεία, ενώ θα πραγματοποιηθούν περιοδείες και δράσεις και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα (αναλυτικό πρόγραμμα θα δοθεί στη δημοσιότητα και το προσεχές διάστημα)

Ό,τι κατακτήθηκε δεν είναι αυτονόητο…Αλλά κι ό,τι χάθηκε δεν χάθηκε για πάντα.

Χρειάζεται μαζικός και συλλογικός αγώνας για να κερδηθεί σε ανώτερο επίπεδο και ανεπίστρεπτα, σε σύγκρουση με τα μονοπώλια, τις πολιτικές ΕΕ και κυβερνήσεων.

ΖΗΤΩ Η 8η ΜΑΡΤΗ, σύμβολο αγωνιστικής διεκδίκησης με πυξίδα τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ – ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΓΕ